Review: Wolfgang AT-AS55HD Smartphone

Behuizing en uiterlijk

Op de vorige pagina’s zijn enkele details beschreven over de nieuwe Wolfgang smartphone. Nu zullen wij de toepassingen, functionaliteiten en mogelijkheden van deze smartphone uitgebreid testen. De behuizing is van stevig materiaal ondanks zijn flinke 5,5-inch scherm. In onderstaande tabel is een overzicht zichtbaar met een vergelijking tussen verschillende smartphones, waaronder de AT-AS50SE, iPhone 5S, HTC One en Note 3. Zoals je kan zien is vooral het gewicht erg licht voor zijn categorie met een 5,5-inch scherm. Vooral als je het vergelijkt met de HTC One en Wolfgang AT-AS50SE.

ToestelSchermLengteBreedteDikteGewicht
Wolfgang AT-AS55HD5,5''148mm75mm8mm139gram
Wolfgang AT-AS50SE4"144mm68,9mm8,8mm155gram
iPhone 5S4" 124mm59mm 7,6mm112gram
HTC One4,7"137mm 68mm9mm143gram
Nexus 54,95"138mm69mm 8,6mm130gram
Wolfgang AT-AS50HD5"140mm70mm8.3mm159gram
Galaxy Note 35" 151mm80mm8.3mm168gram

Uiterlijk

Het beste woord om de behuizing te omschrijven is: functioneel. In deze prijscategorie kun je niet aan de slag met allerlei dure productietechnieken, waaronder metaal, aluminium etc. De behuizing voldoet wat het moet doen, het is sterk en beschermt het toestel goed. De behuizing van de AT-AS55HD oogt strak. Visueel is de Wolfgang smartphone opgebouwd uit twee helften. De achterzijde is van matzwart plastic gemaakt terwijl de voorzijde voor een groot gedeelte is voorzien van  scherm met een dunne glimmende rand rondom het scherm.

DSC_0369

In vergelijking met de AT-AS50SE is het wel mogelijk om de backplate te vervangen om zo bijvoorbeeld de accu van het toestel te vervangen of het plaatsen van simkaarten. De backplate is redelijk dun uitgevoerd en voorzien van een matte coating.  Voor een telefoon met een 5,5″-scherm is de nieuwe AT-AS55HD redelijk compact gebleven, vooral in de breedte is de smartphone zeer compact.  Deels wordt dat veroorzaakt door de dunne bezel rondom het scherm. Rondom de behuizing zijn er ook een aantal elementen aanwezig waaronder de volume knoppen en powerknop.

Zijkanten

Zoals elke smartphone zijn er aan de zijkanten diverse aansluitingen aanwezig. Er is namelijk een volumeknop aan de zijkant. Aan de bovenkant zijn ook diverse aansluitingen aanwezig waaronder een audio uitgang en MicroUSB aansluiting.

AT-AS55HD-zijkant

AT-AS55HD-zijkant2

De SIM en MicroSD kaart houder zijn aanwezig onder de backplate, zoals eerder genoemd beschikt de Wolfgang telefoon over een MicroSD kaart houder en een Dual Sim mogelijkheid waardoor je twee simkaarten kan bevestigen. Deze telefoon heeft plaats voor twee micro sim kaarten, helaas is er geen ruimte voor een normale simkaart, maar gelukkig is het zeer eenvoudig om van een sim naar een micro sim te gaan.

Flipcase

De standaard meegeleverde flipcase is speciaal gemaakt voor de Wolfgang smartphone, de montage is niet geheel standaard aangezien je de cover moet vastplakken via een plak stip welke op de cover is aangebracht. In de praktijk blijkt de hoes goed zitten. Het grote voordeel is dat de smartphone ondanks zijn case zeer compact blijft.

DSC_0373

Afbeeldingen Flipcover:

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS55HD:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Betrouwbaarheid
Mogelijkheden
Software
Prijs/ Kwaliteit
Vorig artikelXperia E1 vandaag te koop voor 129 euro
Volgend artikelOnePlus One komt ook naar Nederland
review-wolfgang-at-as55hd-smartphoneDe Wolfgang AT-AS55HD is zeker niet een van de goedkoopste smartphones maar voor het bedrag een prima smartphone waarbij je relatief weinig hoeft in te leveren ten opzichten van de duurdere topmodellen.

3 REACTIES

  1. Op pagina 6 lees ik: “De Wolfgang smartphone is uitgerust met Android 4.2, helaas niet de nieuwe Android 4.4 update. Maar wie weet wellicht voor de toekomst.” Het lijkt me dat AT-technologies het weet. Rechtstreeks van hen: “De 55 HD gaat niet voorzien worden van android 4.4 helaas”.

    Goed dat het ontbreken van 4G, NFC en draadloos opladen wordt genoemd, echter Wifi-direct en DLNA lijken me ook nog wel vermeldenswaardig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in