Review: Medion P4310 Smartphone

Met dank aan Medion publiceren wij onze eigen review van de Medion Life p4310 Smartphone. Deze smartphone is momenteel vekrijgbaar bij de medionshop voor 219,00 euro. De smartphone ziet er erg goed uit en de specificatie’s zijn ook goed voor zijn prijs klasse.

Het toestel draait op Android 2.3 en bevat een groot 4,3″ touchscreen met een resolutie van 480×800 pixels. Verder is de smartphone voorzien van een 800Mhz processor welke samenwerkt met 512MB ram. Ook is er voldoende opslag, intern heeft het toestel plaats voor 1GB waarvan 138MB bruikbaar is en de mogelijkheid tot 32GB als je gaat uitbreiden met een microSD kaart. Bij de levering is een 4GB microSD kaart meegeleverd.

Het toestel:

Het toestel is erg compact en heeft de volgende afmeting: 86mm(B)x127mm(H)x12mm(D) verder is het gewicht van het toestel 140 gram. Ook een mooie functie wat word meegeleverd is het navigatiepaket welke door medion is meegeleverd, deze kit bevat uiteraard navigatie software met benelux kaarten. Ook zijn er verschillende accesoires aanwezig voor het navigeren zo krijg je de volgende accesoires:

  • Auto-oplader
  • Auto navigatie houder
  • auto navigatie hoesje
In onderstaande afbeelding is in een mooi overzicht te bekijken wat je allemaal bij de Smartphone erbij krijgt.
 
Dit zijn alleen de accessoires voor het navigeren, alle onderdelen zien er erg goed uit. Verder heeft het toestel ook een aantal leuke optie’s. In onderstaande afbeelding zijn alle accessoires te zien welke meegeleverd worden.
 
In onderstaande lijst zijn de belangrijkste specificatie’s te vinden van de Telefoon.
 
Algemeen
  • Android 2.3
  • 800Mhz processor
  • 512 MB Ram geheugen
  • 1GB internet uitbreidbaar tot 32GB
  • FM-radio
  • Accelerometer
  • Proximity sensor
Scherm
  • 4,3″” inch scherm
  • 480×800 pixels
  • Multitouch
Camera
  • 5,0 megapixel camera
  • Led-flitser
  • autofocus en 4x digitale zoom
  • foto resolutie van 2590 x 1950 pixels
  • video resolutie van 640×480
Voor alle overige specificatie’s verzoeken wij je naar de Medion Website
 
Review:
 
Medion staat altijd bekend voor zijn goedkope maar vaak erg goede producten, bij deze telefoon is het ook weer dit geval. De prijs is erg goed en de kwaliteit uittekent dus een prima kwaliteit/prijsverhouding. Allereerst gaan we het hebben over het uiterlijk.
 
Uiterlijk:
De Smartphone ziet er erg goed uit, De rand om het scherm is niet al te groot waardoor de smartphone nog lekker compact blijft. De rand om het scherm is zwart en daar om heen zit een stevige behuizing. Het scherm is erg goed afgewerkt en er zijn geen scherpe randen te bekenen. Ook de speakers/microfoon is erg mooi afgewerkt met zilveren details. De smartphone is aan de onderkant en bovenkant een beetje gebogen waardoor deze erg goed is vast te houden.
 
 
Aan de achterkant bevind zich een  camera welke een 5.0 megapixel lens bevat. Verder is deze camera voorzien van een led-flitser waardoor ook in het donker mooie foto’s gemaakt kunnen worden. De achterkant is van goed materiaal en niet al te glad wat bij veel smartphone’s een probleem is. De achterkant is makkelijk te verwijderen.
 
 
Als we de achterkant eraf hebben gehaald zien we gelijk een grote accu welke een vermogen heeft van 1400mAh. Aan de bovenkant zien we ook gelijk de sim-kaart houder. Daarnaast bevind zich een micro-sd slot. Standaard is er een 4GB kaartje meegeleverd, dit kan je altijd nog uitbreiden tot 32GB dus opslag mogelijkheden genoeg. Ook aan de binnenkant is de Smartphone weer erg goed afgewerkt.
 
 
Scherm:
Ook het scherm is van redelijke kwaliteit het is geen super-hd scherm net zoals bij de HTC One X maar het is goed te doen, wel moet je ook kijken naar het prijsverschil de One x kost 550 euro en deze Smartphone kost nog geen 219,00 euro. Het toestel is voorzien van een 4,3″ inch scherm welke een resolutie heeft van 480×800 pixels. Verder heeft het scherm ook de mogelijkheid voor multitouch. De kijkhoek is erg goed bij deze smartphone, ook de helderheid van het scherm. Door middel van sensoren wordt dit automatisch geregeld.
 
 
Navigatie kit:
We hebben het er al eerder over gehad maar deze Smartphone word geleverd met een Navigatie Kit. Deze Smartphone is voorzien van alle optie’s waardoor navigeren met de meegeleverde accessoires erg makkelijk is. Zo krijg je een houder welke je aan je vooruit kan bevestigen door middel van een zuignap systeem. De houder is er stevig ook je deze naar eigen richting bewegen.
 
Voordat je de telefoon kan bevestigen op de houder moet je een hoesje welke ook meegeleverd is installeren op de Smartphone. Dit gaat erg makkelijk doormiddel van een klik systeem. Nadat je het hoesje op de Smartphone heb aangesloten ziet het er zo uit:
 
Nu kan je de Smartphone aan de houder klikken dit gaat ook erg makkelijk, Ook is de Smartphone erg stevig gemonteerd op de houder. Het volledige plaatje van de Smartphone+houder kan je zien in onderstaande afbeeldingen:
 
Android:
 
De Smartphone draait op Android 2.3.5 welke is voorzien van alle gemakken. Het Android besturingsysteem werkt erg fijn op de smartphone en het beeld reageert ook snel op de touch bewegingen. Verder is het Android besturingsysteem erg schoon dus geen Medion interface erover heen. In onderstaande afbeeldingen enkele screenshots van het Android besturingsysteem:
 
 
Camera kwaliteit:
 
Dan is het nu tijd om de foto camera te testen, zoals je al bij de specificatie’s kon bekijken is deze smartphone voorzien van een 5 megapixel camera met een led flitser, autofocus en 4x een digitale zoom. De resolutie van de foto’s is 2590×1950. Wij hebben voor jullie een aantal foto’s gemaakt om een kleine impressie te geven:
 
 
Zoals je kan zien zijn de foto’s zeker niet slecht te noemen, bij de bovenste foto is geen led-flitser gebruikt en bij de onderste foto’s is wel een led flitser gebruikt. Beide foto’s zijn geschoten op een resolutie van 2590 x 1950 pixels. Elke foto was ongeveer 1,2MB.
 
 
Android apps:
 
Wij hebben ook even gekeken hoe de Smartphone omgaat met Android apps. We begonnen met de app Angry Birds. De app start erg goed op, ook de diverse filmpjes worden goed getoond om het goed te laten zien hebben wij het beeld opgenomen met een HTC One X zo krijg je een kleine impressie hoe Angry Birds draait op deze Smartphone.
 
Snelheid:
 
De snelheid is goed, het is niet de aller snelste Smartphone maar de meeste apps kan je op de Smartphone gebruiken waaronder bijvoorbeeld skype, whatsapp, maar ook een aantal games waaronder Angry Birds. De proccesor is een 800Mhz processor. Welke samenwerkt met 5oo MB ram geheugen.
 
Accuduur:
 
De accu duur is zeer goed te noemen bij dit toestel. Smartphone’s zijn tegenwoordig snel leeg dit komt doordat bijna alles met de smartphone gedaan word, Facebook, Twitter, Google en af en toe een spelletje. Deze smartphone is erg goed met zijn accuduur. Onze telefoon ging bij regelmatig gebruik 3 dagen mee, dit is zeker niet slecht. Bij regelmatig gebruik hebben wij 2 e-mail accounts welke om de 10 minuten synchroniseerde, facebook en twitter accounts welke altijd synchroniseerde, scherm helderheid om gemiddeld.  Daarbuiten maakte we per dag ook gebruik van internet, buienradar, telegraaf, en nu.nl. Met al deze functie’s aan ging de smartphone zeker 3 dagen mee. Dit is een positief plus punt aangezien de Galaxy S3 en HTC One X het meestal niet langer volhouden als één dag.
 
Conclusie:
 
Medion heeft met de Medion P4310 een erg goede smartphone neer gezet welke ook nog betaalbaar is. De smartphone voldoet aan alle wensen ook een groot pluspunt zijn de vele accessoires welke je erbij geleverd krijgt, waaronder een navigatiekit en een 4GB micro-sd kaartje.
 
Ook het software gedeelte is erg goed, bij de meeste Smartphone welke tegenwoordig worden verkocht krijg je heel veel onnodige software op je telefoon. Bij deze is dit totaal niet het geval en krijg je een schone versie van Android 2.3. Verder is de camera van goede kwalieit en komt er goed geluid uit de speakers.
 
Alles bij elkaar is dit een erg goede keus als je opzoek ben naar een nieuwe Smartphone welke niet al te duur is.
 
Sterke punten:
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Navigatie kit
  • Design
  • Scherm kwaliteit
  • Accuduur
 
Verbeter-punten
  • Meer update’s naar vernieuwde Android versie’s
  • Grotere opslag intern geheugen
  • Smartphone voorzien van snellere proccesor en meer geheugen
Bestellen:
Deze smartphone kan je uiteraard ook bestellen bij de Medionshop voor 219,00 euro. Voor meer informatie over medion of om de smartphone te bestellen kan je naar deze link gaan. Ook kan je op onderstaande banner klikken:
Vorig artikelRode Asus Transformer Pad 300 binnenkort op de markt
Volgend artikelNexus 7 op veel plekken uitverkocht in VS

5 REACTIES

  1. Na 5 jaar heb ik het terug uit de kast gehaald na dat al mijn nieuwere toestellen het begeven hebben , dit toestel was ver voor zijn tijd, sterk toestel werkt nog steeds perfect jammer van te weinig intern geheugen. Jammer dat de nu nieuwe smartphone (eender welk merk) tegenwoordig allemaal maar 1 jaar mee gaan en kosten allen veel te veel.
    geef mij maar terug mijn medion p4310 ,

    hij blijft de redding in nood !

  2. Hij bevalt mij prima….Ook de navigatie is veel fijner dan mijn Tom-tom. Ik spreek tijdens het rijden een adres in en hij begint direct. Hoef niet van alles in te stellen. Enige minpunt is het te kleine geheugen. Vaak geeft hij aan dat er te weinig ruimte is en dan moet ik weer wat deleten. Ook zijn er geen tasjes te koop in deze maat, maar heb ik er zelf een gemaakt van mooie tijgerprint en gevoerd met zachte dons…werkt perfect en krijg veel complimenten over dit tasje.

  3. De mijne vergeet om de haverklap zijn instelgegevens en je kan dan beginnen met de fabrieksherstellingen terug te zetten.Ik overweeg om hem terug te sturen,alhoewel ik hem nodig heb.
    Denk niet meer dat ik ooit iets van Medion koop.Duidelijk geen succes

    • Ik zou het niet weten… elk tasje is net iets te groot of net iets te klein. Ben jij tevreden over jouw smartphone? Ik niet, het is al de 5e keer in een jaar tijd dat ik hem opstuur voor herstelling. Elke keer die speakers, mensen die met me bellen verstaan mij bijna niet, ik stuur een sms maar de ontvanger krijgt het smsje niet, LED flits werkt niet, SD kaart is soms niet te openen vanuit de camera app maar dan vanuit bestandbeheer wel… ik kan er niet meer mee lachen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in