Apple denkt recht te hebben op schade vergoeding van 2,5 miljard

Apple denkt recht te hebben op een schadevergoeding van ruim 2,5 miljard dollar van de Zuid-Koreaanse concurrent Samsung. Dat stelde het technologieconcern dinsdag in documenten die werden ingeleverd bij de rechtbank in het Amerikaanse San Jose.

Volgens Apple heeft Samsung producten als de iPhone en de iPad gekopieerd. Dat zou het Koreaanse bedrijf miljarden dollars winst hebben opgeleverd en in staat hebben gesteld uit te groeien tot marktleider op het gebied van smartphones.

Samsung stelt zelf juist recht te hebben op geld van Apple, omdat het Amerikaanse bedrijf technologie gebruikt waar Samsung patent op heeft. Volgens Samsung probeert Apple alle concurrentie in de kiem te smoren om zijn „exorbitante winsten” te beschermen. Eind deze maand begint een nieuwe Amerikaanse rechtszaak die de geschillen tussen beide concerns moet oplossen. Topman Tim Cook van Apple en bestuurders van Samsung ondernamen vorige week in een Amerikaanse rechtbank nog een bemiddelingspoging, maar betrokkenen verwachten niet dat die iets oplevert.

Samsung en Apple zijn wereldwijd in talloze rechtszaken verwikkeld. Eerder op de dag besliste een Duitse rechtbank nog dat Samsung zijn tablet Galaxy Tab 7.7 niet langer in Europa mag verkopen, vanwege de gelijkenissen met de iPad. De nieuwe Galaxy Tab 10.1 N mag wel in de winkel blijven.

 

 

Vorig artikelAndroid 4.1 Jelly Bean komt naar HTC en ASUS
Volgend artikelVerbod op Galaxy Tab 7.7 in heel europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in