Samsung lanceert nieuwe Windows 8 Smartphone

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung heeft vandaag onverwachts de eerste smartphone ter wereld gelanceerd die draait op de nieuwste software van Microsoft: Windows 8.

De Windows-telefoons en tablets van Samsung worden gelanceerd onder het merk ATIV en zijn in Nederland vanaf het vierde kwartaal verkrijgbaar. De aankondiging, tijdens de technologiebeurs IFA in Berlijn, komt een week voor de geplande lancering van de nieuwste Windows-telefoon van zijn Finse rivaal Nokia.

Nokia en Microsoft werken al 1,5 jaar samen in de concurrentiestrijd op de smartphonemarkt. Samsung-telefoons draaiden tot nu toe op Android van Google.

Een Amerikaanse rechter oordeelde afgelopen weekeinde dat Samsung kritieke eigenschappen heeft gekopieerd van de iPhone. iPhone-maker Apple krijgt daarom ruim 1 miljard dollar schadevergoeding. De beslissing leidde tot speculatie dat Samsung en andere gebruikers van het Android-besturingssysteem zouden vluchten naar Microsoft. Apple heeft geen patentklachten ingediend over Windows-software.
‘Wij willen consumenten méér keuze bieden uit producten die op het Windows 8 platform draaien’, zei marketingmanager Geert Mol van Samsung.

Microsoft toonde zijn nieuwe besturingssysteem voor telefoons, Windows Phone 8 in juni en beloofde toen dat de eerste telefoons in het najaar in de winkel zouden liggen. De lancering van Windows 8 voor pc’s en tablets staat gepland voor 26 oktober.

Bron: ANP

Vorig artikelNieuwe Archos 7-inch Android GamePad
Volgend artikelHTC Presenteerd HTC Desire X

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in