Galaxy toestellen kan je op afstand resetten

Enkele onderzoekers hebben deze week ontdekt dat je de enkele Samsung smartphone’s waaronder de Galaxy SII en S Advanced kan resetten op afstand door middel van een code/link. Nadat de code is ingevoerd op de smartphone zal het toestel volledig gereset worden, ook ben je dan alle instellingen, gegevens, bestanden en voorkeuren.

Het proces zal worden gestart zonder toestemmingen ook kan je het proces niet meer stoppen. Uiteraard moet de telefoon wel zelf op de link klikken, maar de url zou eenvoudig in bijvoorbeeld een QR-code of sms verstopt kunnen worden. Ook kan de link natuurlijk via een website aangeboden worden.

De Samsung Galaxy SIII is waarschijnlijk niet vatbaar voor de kwetsbaarheid. Binnenkort zal Samsung waarschijnlijk het probleem onderzoeken.

Update: Samsung laat het volgende weten:

Het beveiligingsprobleem rond de GALAXY S III hebben wij direct verholpen met een software-update. Wij raden alle GALAXY S III gebruikers aan om de nieuwe software-update te downloaden. Dat kan snel en eenvoudig via de Over-The-Air (OTA) service.

Vorig artikeliPhone 5 gebruikers klagen over wifi-problemen
Volgend artikelSamsung komt met nieuwe 840 SSD’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in