Review: Wolfgang SE Smartphone

Met dank aan AT Telecom publiceren wij onze eigen review van de populaire Aldi Wolfgang SE smartphone. Deze smartphone is vanaf 27 oktober vekrijgbaar bij de Aldi. Het AT-AS45SE toestel is voorzien van een 4,5″ QHD touchscreen met een resolutie van 960×540. De smartphone is ook voorzien van een krachtige 1Ghz dual core processor. Aanwezig is een Dual Core Cortex A9 processor, het toestel heeft intern ook 1GB werkgeheugen. Technisch is het op het  eerste oog erg goed en sluit goed aan bij de andere smartphone welke vaak een stuk duurder zijn. Deze Smartphone heeft ook de mogelijkheid voor meerde simkaarten(dual-sim)

De nieuwe Wolfgang Dual Core SE smartphone werkt op Android 4.0 en is voorzien van een dual sim functionaliteit, hierdoor kan je twee verschillende sim kaarten gebruiken ook heeft de camera  een flinke update gekregen, het toestel is voorzien van een 8 megapixel camera aan de achterkant + een 3 megapixel front camera.

Wolfgang heeft er voor gekozen om Android kaal af te leveren zonder eigen software, hierdoor kan jezelf bepalen welke programma’s je wil installeren. Tegenwoordig zie je bij Samsung en HTC vaak dat er standaard veel eigen programma’s en een eigen skin wordt geïnstalleerd, bij deze Wolfgang smartphone is dit niet het geval.

Het toestel is voorzien van een 2000mAh accu welke voor een lange accutijd moet zorgen. Het vermogen is goed maar meer informatie over de accu zien we later in de review terug. Het toestel is voorzien van een flinke opslagcapaciteit, intern is er standaard 4GB aanwezig en door middel van een meegeleverde MicroSD kaart van 16GB is dit 20GB totaal.

Het toestel:

Het toestel is erg compact en heeft de volgende afmeting: 13.1×6.7×1.08 cm. Het toestel is standaard voorzien van een bescherm hoesje en 3 extra meegeleverde covers in de kleuren: Zwart, grijs, wit en paars. In onderstaande afbeelding is in een mooi overzicht te bekijken wat je allemaal bij de smartphone erbij krijgt.

De SE smartphone wordt geleverd met de volgende accesoires:

 • Smartphone
 • Oplader
 • USB kabel
 • In-ear koptelefoons
 • covers: Zwart(mat) grijs, wit en paars

 

In onderstaande lijst zijn de belangrijkste specificatie’s te vinden van de smartphone.

– simlockvrij
– 4.5″ QHD touchscreen, 960×540
– smartphone o.b.v. MTK 6577 chipset
– met 1 GHz dual-core Cortex A9 processor
– OS: Android 4.0
– 1 GB werkgeheugen
– 4 GB intern geheugen, waarvan ca. 2 GB beschikbaar voor de gebruiker
– 16 GB micro-SD meegeleverd
– FM-Radio
– dual-sim
– Tri band
– 8 megapixel back + 3 megapixel front camera
– single LED-flitser
– 2000 mAh accu
– afmetingen: ca. 13.1×6.7×1.08 cm
– kleur: zwart/zwart
– 3 extra back covers meegeleverd
– GPS, WiFi, 3G Internet tot HSDPA
Review Wolfgang SE Smartphone:
AT Telecom heeft een aantal smartphone’s uitgebracht welke verkocht werden bij de Aldi, enkele voorgangers zijn de Aldi-AS43D en de Aldi-AS43D2. Dit waren allebei goede Android telefoons welke erg snel uitverkocht waren. Deze SE smartphone is flink verbeterd op gebied van scherm kwaliteit en snelheid, ook de accu heeft een flinke update gehad ten opzichten van zijn voorgangers.
Tijdens deze review zullen wij een aantal onderdelen bespreken waaronder het uiterlijk, de snelheid en natuurlijk de prestatie’s van de smartphone. Ook gaan wij de smartphone vergelijken tegen de Aldi AS43D2 welke ook is voorzien van Android 4.0 en een aantal andere top smartphones van HTC en Samsung. Allereerst beginnen we met het uiterlijk.
Uiterlijk:
De smartphone heeft een strak maar ook compact uiterlijk. De rand is niet te dik en de knoppen zijn erg goed weggewerkt in de zijkant en onderkant. Aan de onderkant zijn een aantal touch-knoppen aanwezig welke een aantal functie’s hebben zoals: homescreen, terug en actieve apps, de knoppen reageren goed en zijn makkelijk bereikbaar.

Het formaat scherm is vergeleken met zijn voorganger wel een stuk groter. Het vorige model  de AS43D2 was voorzien van een 4,3 inch scherm, dit model is voorzien van een 4,5 inch is scherm dit is zeker niet erg aangezien er ook een flink verbeterd scherm is toegevoegd welke een hogere resolutie heeft. Het toestel is een prima formaat om prettig te kunnen internetten, facebooken en gamen, ook is het toestel nauwelijks groter geworden alleen het scherm is wel 0,2 inch groter. Op onderstaande foto is rechts de AS43D2 zichtbaar en links het nieuwe SE model, zoals je kan zien is het scherm iets groter maar de onderkant van het toestel weer een stuk kleiner. Hierdoor blijft het formaat bijna hetzelfde.

Aan de achterkant bevind zich een camera met een 8.0 megapixel lens. Verder is de back-camera voorzien van een led-flitser waardoor ook in het donker mooie foto’s gemaakt kunnen worden. De achterkant is van goed materiaal en niet al te glad wat bij veel smartphone’s een probleem is, opvallend is dat je deze achterkant kan vervangen door de meegeleverde covers welke aanwezig zijn in de kleuren: Zwart, grijs, wit en paars.
Aan de bovenkant zijn er ook een aantal aansluitingen waaronder een koptelefoon/headset aansluiting, usb aansluiting en natuurlijk de aan/uit knop. Ook deze aansluitingen zijn goed weggewerkt en steken niet uit. De Micro USB aansluiting kan gebruikt worden voor het opladen of om het toestel te connecten met de computer.
Het toestel is aan de zijkant voorzien van een volume knop waarmee je het volume harder en zachter kan zetten. Deze knop werkt soepel en is erg makkelijk te bedienen, op onderstaande afbeelding is de knop goed en duidelijk zichtbaar. Ook kan je op onderstaande afbeeldingen duidelijk zien dat het toestel erg dun is uitgevoerd en dat alleen de camera iets uitsteekt. De dikte van het toestel is net iets meer dan 1cm op het dikste punt, verder zijn de hoeken  mooi rond afgewerkt waardoor het toestel makkelijk bediend kan worden en lekker in de hand valt.
Als we de achterkant eraf hebben gehaald zien we gelijk een grote accu welke een vermogen heeft van 2000mAh. Aan de bovenkant zien we ook gelijk de sim-kaart houder daarnaast bevind zich een micro-sd slot. Standaard is er een 16GB MicroSD aanwezig, in totaal heb je dus 20GB aan opslag, waarvan ongeveer 18GB bruikbaar vanwege de systeem bestanden.
Scherm:
Het scherm is van erg goede kwaliteit. Het scherm meet een formaat van 4,5″ en is uiteraard met touchscreen, verder heeft het scherm een resolutie van 960×540 en het touchscreen reageert erg goed op de touch bewegingen. Vooral het grote scherm van 4,5″ inch is zeker een groot pluspunt, de kleuren worden goed weergeven en het contrast is erg goed.
Het scherm is wel erg spiegelend maar dat is tegenwoordig bij elke Android smartphone, het is opzich niet heel erg maar je zal er wel minder door zien buiten. Dit kan je makkelijk oplossen doormiddel van een anti-glossy screenprotector, hierdoor is je scherm mat en kan je het toestel gebruiken bij zonlicht.

 

Linksboven zijn een aantal verborgen sensoren aanwezig, deze zijn bedoeld om de scherm-verlichting te regelen. Helemaal aan de linkerkant is een front camera aanwezig welke een 3 megapixel lens bevat. Deze camera is bedoeld en erg makkelijk voor video bellen bijvoorbeeld skype. Ook kan je er foto’s mee maken, wil je meer kwaliteit dan kan je beter de achterste camera gebruiken welke is voorzien van een 8 megapixel camera. Maar voor skype en videobellen is deze camera prima.
Android:
De Smartphone draait op Android 4.0. Het Android besturingsysteem werkt erg fijn en er zijn weinig programma’s meegeleverd waardoor de Android versie helemaal clean is. Met toegang tot de Google Play Store kan je uiteraard elke app installeren welke aanwezig is in de Google Play Store. Er is standaard toegang aanwezig tot de Google Play Store en is te gebruiken met een Google account. Wolfgang heeft de app SlideIT er ook gratis bijgeleverd. SlideIT is een swipe app waarmee je erg makkelijk en snel kan typen. Wolfgang heeft 4 talen voor geïnstalleerd. In onderstaande video zie je een impressie van Slide IT.

 

Camera kwaliteit:
Dan is het nu tijd om de foto kwaliteit te testen, zoals je al bij de specificatie’s kon bekijken is deze smartphone voorzien van een 8 megapixel camera met een led flitser, autofocus en  digitale zoom. De resolutie van de foto’s is 3264×2448. De foto’s zijn gemiddeld 2 tot 3 MB groot. Wij hebben voor jullie een aantal foto’s gemaakt om een kleine impressie te geven. Zoals je kan zien is de kwaliteit van de camera echt goed zowel buiten als binnen.
Zoals je kan zien zijn de foto’s zeker niet slecht te noemen, bij de bovenste foto is geen led-flitser gebruikt en bij de onderste foto’s is wel een led flitser gebruikt. Beide foto’s zijn geschoten op een resolutie van 2590 x 1950 pixels. Elke foto was ongeveer 2 tot 3MB. De foto kwaliteit is erg goed zowel met flits als zonder, persoonlijk vinden wij bovenstaande foto’s mooier bij de Wolfgang in vergelijking met de HTC One X.
Snelheid:
De snelheid is goed, dit komt voornamelijk door de 1Ghz dual-core Cotrex A9 processor. Het verschil met de voorganger zie je erg duidelijk als je bijvoorbeeld meerdere apps tegelijk open heb staan. Om jullie een impressie en een vergelijking te geven hebben wij een Quadrant benchmark uitgevoerd. In onderstaande video is het resultaat te bekijken.

 

De Wolfgang behaald een totale score van 2612. Dit is net iets meer als de Galaxy Nexus Smartphone en LG Optimus. Dit is ook het bewijs dat deze Smartphone prima mee kan gaan met de nieuwe smartphones van de populaire fabrikanten. Deze score is zeker niet slecht en gelijk aan de Samsung Galaxy Nexus.

Ook hebben wij het programma Smartbench gebruikt om zo de snelheid van het toestel te meten. Smartbench draait twee tests; een om de prestaties van het toestel als geheel te meten, en een die meer op de gpu is gericht. Die laatste is vooral geschikt om te beoordelen hoe goed het toestel met games overweg kan. Deze test is meer gericht op de mid-range telefoons waaronder de Galaxy SII en Optimus 2x speed.

ToestelScore
Samsung Galaxy SII3676
Wolfgang IPS3512
Wolfgang SE3361
LG Optimus 2X speed2633
Wolfgang AT-AS40SE2132
Sony Ericson Xperia Play1079
Antutu CPU Integer:
Ook bij de Antutu benchmark scoort dit toestel erg goed en zit net boven de HTC One S welke een stuk duurder is. Met een score van 2647 op CPU gebruik scoort het toestel zeker niet slechts en heeft hiermee een totale score van 5499. In onderstaande grafiek kan je een mooie vergelijking bekijken tussen andere smartphones
ToestelScore
HTC One7812
Samsung Galaxy S47200
Xperia Z6343
Wolfgang AT-AS50SE5996
Wolfgang AT-AS55HD5750
Wolfgang AT-AS45LTE5412
Samsung Galaxy Note II4812
Wolfgang AT-AS50HD4690
Wolfgang AT-AS50Q4220
Wolfgang AT-AS45Q24089
Samsung Galaxy SIII4049
Wolfgang AT-AS45qHD4040
LG Optimus 4X HD 4038
HTC One X3579
Wolfgang AT-AS53N2944
Wolfgang AT-AS45D1 2745
Wolfgang IPS2732
Wolfgang SE2647
Wolfgang AT-AS43D32529
Wolfgang AT-AS40D22432
HTC One S Black2291
Wolfgang AT-AS40D2120
Samsung Galaxy Note2016
Samsung Galaxy Nexus1638
Samsung Galaxy S Advance1390
Antutu CPU float:
[table “18” not found /]
Belfunctie:
De Wolfgang SE smartphone beschikt over een dual-sim functionaliteit, hierdoor kan je twee simkaarten tegelijk gebruiken. De twee simkaarten kan je ook tegelijk gebruiker. Hierdoor ben je op twee verschillende nummers bereikbaar. Als je wil bellen of sms’en kan jezelf aangeven via welke simkaart je dat wil doen. Op onderstaande afbeelding zie je het dual-sim gedeelte.
Vergelijking met AS43D2
De AS43D2 is het vorige model welke ook was voorzien van Android 4.0. Wij hebben deze twee toestellen naast elkaar gelegd en uiteraard enkele foto’s genomen met meer details. Zo kan je duidelijk het verschil zien tussen de 43D2 en de nieuwe SE.

Links zie je de at-as43d2 en rechts is de nieuwe Wolfgang SE zichtbaar

Accuduur:

De Accuduur hebben wij nog niet kunnen beoordelen aangezien wij het toestel nog niet lang hebben kunnen testen. Wij zullen in de loop van de week meer informatie beschrijven over het gebruik en de accuduur van deze smartphone. Wij gaan er van uit dat de accuduur goed is aangezien de capaciteit voldoende moet zijn om Android te voorzien van een lange levensduur.

 

Conclusie:
Attelecom heeft met deze Wolfgang SE een prima smartphone afgeleverd welke goed kan concurreren met de toestellen van Samsung, Apple en HTC. Vooral de prijs is erg gunstig ten opzichten van de populaire smartphones, voor deze smartphone met Android 4.0 en een aantal accesoires betaal je 229,00 euro. Ook heeft het toestel een prima design en is makkelijk en goed te bedienen.

 

In de benchmark test scoorde het toestel net zo goed als de huidige Samsung Galaxy Nexus dit toestel kost in de winkel al snel 350-400 euro.  Het groote scherm van 4,5-inch is zeker een pluspunt en bevat een goede kleurweergave en resolutie. Deze telefoon is ook nog eens voorzien van de dual-sim functionaliteit hierdoor kan je twee sim-kaarten tegelijk gebruiken dit is bijvoorbeeld makkelijk als je een zakelijk en prive nummer gebruikt.

 

De Camera van het toestel is zeker een pluspunt aangezien er prachtige plaatjes uitkomen met een goede resolutie. Het toestel is voorzien van Android 4.0 welke geleverd wordt zonder overbodige software en programma’s, hierdoor kan je de telefoon compleet naar wens instellen met je eigen voorkeur. Wil je een mooie goede en betrouwbare smartphone welke toch nog een mooi uiterlijk heeft en prima functionaliteiten bevat? dan is deze Wolfgang SE een  prima keus voor weinig geld. Het toestel is namelijk te koop voor 229 euro bij de Aldi filialen. Bij de vorige toestellen was het toestel erg snel uitverkocht. Wij raden dus aan om aanstaande zaterdag vroeg naar de Aldi te gaan.
Sterke punten:
 • Prijs/kwaliteit verhouding
 • Design
 • 4,5″ scherm
 • Meegeleverde covers
 • Dual SIM mogelijkheid
 • Processor
 • Grote opslag
 • Gratis 16GB geheugen kaartje
 • 2 jaar garantie
Verbeter-punten
 • Glimmend scherm(slecht zichtbaar in de zon). Tegenwoordig heeft elke smartphone een glimmend scherm, dik kan makkelijk opgelost worden door middel van een glossy screen protector.

Vragen over deze smartphone kan je stellen in ons forum. Klik hier voor het forum.

73 REACTIES

 1. Hallo ik heb een vraag als ik in het buitenland zit en wil bellen naar nl of een ander land geeft mijn Wolfgang (at40-se) aan de sim-kaart die u wilt gebruiken is bezig met roamen. Er is geen lokale sim beschikbaar wilt u doorgaan? Ik durf zelf niet op doorgaan te drukken ben bang dat dan ik op het internet zit in het buitenland maar me roaming en gegevensverbinding staan uit en ik vind het jammer dat ik niet kan bellen in het buitenland.

 2. Hallo
  Een vraag over de radio hoe kan ik die uitzetten???????
  Bij de accu gebruik komt steeds te staan dst de radio 38 tot 45 % gebruikt in stand-bij
  Wie heeft een oplossing voor dit probleem we zojn in het bezit van 3 tel

 3. Hallo

  Ik krijg geen 3G verbinding, er wordt wel gezegd in het boekje neem contact op met je provider. Bij voorkeuren staat bij mij tal van providers, hoe nu verder.

 4. Hallo allemaal,
  Ik heb mijzelf blij gemaakt met de meest recente smartphone van Wolfgang AT-AS40SE. Daarvoor had ik een Apple 1e versie.
  Dit is een zeer mooi toestel, maar ik stuit al op de 1e probleempjes.
  Ik verwijder graag overbodige berichten, maar kan helaas na vele gezoek geen optie vinden hoe dit te doen.
  Telefooncontacten die overbodig zijn, berichten die overbodig zijn, allemaal zaken die ik niet graag bewaar.
  Hoe kan ik dit probleempje toch oplossen, waar vind ik de verwijderknop???
  Groetjes Lydia

 5. Ben blij met mijn “Wolfgang” maar hoewel ik die functie heb uitgeschakeld blijft de trilfunctie bij het typen van een sms bericht. Volgens mij klopt dat niet.
  Wie heeft dezelfde ervaring of weet een oplossing ik kan ‘m zo gauw niet vinden. Jeffrey????

 6. Jeffrey,
  jammer dat er niet een wat uitgebreidere gebruiksaanwijzing is,ik zit toch met een aantal zaken
  te knoeien.Ik heb nog nooit met een smartphone gewerkt en gooi alles door elkaar wat
  telefoon,telefoonboek en berichten betreft.Zo zijn er nog andere dingen die ik nog niet snap.
  Waarom zit bij de meest simpele telefoon wel een uitgebreide gebruiksaanwijzing?

 7. Jeffrey
  Mijn beltegoed van Aldi was 13 euro ik heb thuis zitten internetten en gebruik gemaakt
  van mijn eigen draadloze verbinding dus dat zou niets mogen kosten.Al snel kreeg ik
  de melding dat mijn beltegoed op was.Opgewaardeerd met 20 euro,maar na 5 minuten
  zag ik dat mijn saldo nog maar 11 euro was na enkele sites kort bezocht te hebben.
  Duur telefoontje toch.

  • Ik denk dat je roaming nog aan staat. Je kan het beste dit even checken. Hierdoor kan je helemaal geen gebruik meer maken van mobiel internet, zo krijg je ook geen flinke rekening:

   Om 2G/3G mobiel internet uit te zetten. Kan je het beste de volgende stappen uitvoeren. Allereerst ga je naar instellingen>Sim beheer>Gegevensverbinding nu zorg je dat de instelling op uit staat. Nu gaan we weer naar instellingen>sim beheer> nu klik je op het kopje roaming hier klik je op roaming en zorg je dat het vinkje uit staat.

 8. Hallo Jeffrey
  ik kan op deze telefoon geen verbinding met het internet krijgen,dit komt omdat ik mijn
  wachtwoord kwijt ben en deze telefoon vraagt hierom.Ik heb een draadloze verbinding
  via een Sitecomrouter WL-341.
  Ik weet niet of dit terzake is maar hoe zet ik WPS aan op dit toestel?

  • Hallo Hans,

   Je moet WPS aanzetten op de modem/router zelf. Boven op de modem/router zit een knopje deze is geschikt om wps aan te zetten. Als je hierna het wifi toevoegt op je telefoon moet het lukken

 9. Heb je vragen of klachten over deze telefoon? Maak dan gebruik van ons forum dit is veel duidelijker en makkelijker. Het Facebook probleem is bekend, dit komt door de nieuwe versie, Facebook 1.9.10 werkt naar behoren. Wij zijn nu bezig voor een oplossing. Tot deze tijd vooral NIET updaten naar een nieuwe versie.

  Ons forum van de Wolfgang SE is te bekijken op: http://technieuws.com/forum/android-smartphones-en-tablets-group3/aldi-wolfgang-dual-core-smartphone-forum18/

  Alvast bedankt
  -Team technieuws

 10. Ik heb deze telefoon deze morgen ook aangeschaft. Bij de aldi in Tilburg (wilhelminapark) hadden ze 10-15 exemplaren beschikbaar. Tot zoverre ben ik erg te spreken over de telefoon. Een aantal kleine minpuntjes zijn er echter wel.
  – De telefoon heeft geen notificatie led, dus als het scherm uit staat zie je niet dat er een nieuw bericht is
  – Als je van schuinboven op je telefoon kijkt is ontzettend belabberd (stel je kijkt een film met z’n tweeen is dit dus niet erg aangenaam). De overige 3 zijden zijn wel goed trouwens
  – Het geluid tijdens het bellen is in vergelijking met mijn oude HTC wildfire minder helder, maar nog wel redelijk te verstaan.

  Voor de rest is het een top telefoon voor een top prijs!

 11. Ook ik heb dit toestel vanmorgen opgehaald. De GPS schijnt beter te functioneren dan bij de vorige ALDI smartphone maar ik heb problemen met het Electronische Kmpas. Die doet dus bij mij helemaal niks(o.a. bij GS Status). Iemand dit fenomeen ook tegengekomen of doe ik iets fout?

 12. Misschien een raar vraagje, ik vanmorgen de telefoon gekocht bij de aldi. Alles werkt prima.
  Ik heb alleen geen internet abonnement, ik gebruik alleen wifi. Nou zie ik telkens rechts boven in mijn beeldscherm, mijn wifiverbinding, G of 3G staan. Wat betekend dit? Hoe krijg ik dit weg?

  • Naast die ontvangstbalken heb je staan, wat voor een soort netwerk verkrijgbaar is (3G ->UMTS/HSDPA, of G->GPRS/GSM). Dat betekend echter niet, dat je ook gebruik maakt van internet. Zodra je gebruik maakt van internet verschijnt nog eens een klein 3G/G tussen de grote en de balken en op de balken verschijnen pijlen naar boven of beneden, zodra data verkeer plaatsvindt. Weg krijg je dat niet, zo ver ik weet.

  • Ik heb het zelfde probleem…. heb ook geen internet in mijn abonnement..
   Het moet toch zo zijn dat je het internet kunt uitzetten?
   Mijn provider geeft me wel de keuze om 2G of 3G te kiezen.
   Weet iemand dit uit te zetten???

   • Om 2G/3G mobiel internet uit te zetten. Kan je het beste de volgende stappen uitvoeren. Allereerst ga je naar instellingen>Sim beheer>Gegevensverbinding nu zorg je dat de instelling op uit staat. Nu gaan we weer naar instellingen>sim beheer> nu klik je op het kopje roaming hier klik je op roaming en zorg je dat het vinkje uit staat.

    Bij ons heeft dit geholpen ik hoor het graag als het werkt

     • Staat er een 3G icoon bij de simkaart of daar naast?
      Anders kan je misschien eens kijken of je op google kan.

      Bij ons staat het icoontje(G/3G er ook als roaming uit staat

     • Hallo Robert, 3G verschijnt in de balkjes als je verbinding hebt met het netwerk van je mobiele provider. De volgende letters kunnen verschijnen in dit geval: G; staat voor GPRS, E; staat voor EDGE verbinding, 3G; staat voor UMTS verbinding en H; staat voor HSDPA.
      Als er geen ontvangst is of geen simkaart geplaatst, dan staat er een kruisje. Zie je een vliegtuigje staan, dan is de vliegtuigmodus ingeschakeld. Staat er een R, dan is het toestel aan het roamen (alleen in het buitenland). Als je meer informatie wilt hebben dan hetgeen in de gebruiksaanwijzing staat, dan is het boekje “ontdek de android phone”van joris de sutter een uitstekend hulpmiddel om dit te gebruiken.

  • Ik zou voor de zekerheid je mobiel internet uitschakelen:

   Om 2G/3G mobiel internet uit te zetten. Kan je het beste de volgende stappen uitvoeren. Allereerst ga je naar instellingen>Sim beheer>Gegevensverbinding nu zorg je dat de instelling op uit staat. Nu gaan we weer naar instellingen>sim beheer> nu klik je op het kopje roaming hier klik je op roaming en zorg je dat het vinkje uit staat.

   Bij ons heeft dit geholpen ik hoor het graag als het werkt

 13. Hallo Jeffrey
  Ik lees dat er GPS aanwezig is,nu ben ik een onwetende op dit gebied,betekent dit dat er
  ook een routeplanner aanwezig is die mij van A naar B brengt.
  Als er geen planner aanwezig kan ik er dan een (gratis) routeplanner opzetten?

  • Hallo Hans,

   Er is inderdaad een GPS aanwezig, deze is alleen te gebruiken met een mobiele verbinding.
   Op de telefoon is standaard de Google app aanwezig waar een route functie in zit.
   Ook zijn er nog vele gratis alternatieven.

   • Hallo Jeffrey,
    Betekend dit dat de GPS dus niet onafhankelijk werkt? Of heb je het nu over navigeren met een routeplanner?
    Ik ga er namelijk vanuit dat de GPS toch onafhankelijk werkt, en dus ook offline beschikbaar is met een bijvoorbeeld betaalde app als sygic of navigon. (ik wilde eerst Tomtom schrijven, maar die ondersteund de resolutie van dit toestel niet)

     • Ik ben benieuwd naar je bevindingen. Ik heb zelf met endomondo (soort sport gps app) gewoon een tracklog kunnen maken met mobiel internet uit (en gps aan natuurlijk)

      Ik merk wel dat bepaalde widgets / apps die geolocatie gebruiken voor bijvoorbeeld de weersvoorspelling het erg lastig hebben. Ondanks dat er een gps fix is, wil het toestel niet goed de juiste geolocatie doorgeven. Dit is bijvoorbeeld thuis zo met wifi en gps aan.

 14. Ik ben teleurgesteld. Ik was vanmorgen om half negen al bij Aldi. En wat bleek? De telefoons waren al uitverkocht. Ze hadden er maar DRIE. Ik was de VIERDE. Schandalig vind ik dat. Zo ga je geen reklame maken toch?
  Je gaat toch geen DRIE telefoons verkopen? Ik heb er geen woorden voor.

  • Inderdaad schandalig. Bij ons in de stad waren er slechts 2 toestellen. Compleet belachelijk, Aldi mag zich achter de oren krabben!

 15. Nou iedereen, veel succes met het goeie mobieltje kopen met dezlfde processor als de iPhone 4s, 2x zoveel ram als 4s, dezelfde camera en met een volle inch groter scherm…. :p
  Ik hoop voor allemaal dat er genieg is. Gr.

 16. Dank voor deze goede recensie! Lijkt mij een mooi apparaat. Nu hopen dat Aldi voldoende voorraad heeft 🙁

  Vraag: kunnen we t.z.t. ook updates verwachten naar Android 4.1 en verder?

   • ALDI Amersfoort Groningerstraat 5 stuks. Zelf sommige mensen die al voor de opening er waren hebben dus geen meer gekregen. En ik was er al kwart voor 8, wou eigenlijk twee nemen, maar durfte het dan niet omdat ik bang was in elkaar geslagen te worden ;-P

 17. – Tri band ? ? ?

  Kan ik dit toestel in ZuidAmerika (Brazilié) gebruiken.

  En van uit welke landen geven jullie ondersteuning bij een defect.

 18. Bedankt voor dit revieuw, heb 2 vraagen aan je:
  Ik kan uit het verhaal niet duidelijk ophalen of de dual sim functie een Active dual sim is ?
  Dus op beide sim tegelijkertijd bereikbaar zijn (tenzij je natuurlijk in gesprek bent)
  En ik ben bang dat deze telefoon meteen weer uitverkocht is morgenvroeg, is deze ook ergens anders te koop dan allen bij Aldi ?

  • Beste Marc, Het toestel beschikt over een actieve dual sim, hierdoor kan ben je via beide nummers/kaarten bereikbaar.
   Als je een sms wil sturen of bellen kan je kiezen vanaf welke simkaart,

   Het is nog niet duidelijk of het toestel ook ergens anders verkocht zal worden. Onze tip ga vroeg naar de Aldi

 19. Op de een of ander website stond te lezen, dat de toestel over een FM-Transmitter beschikt, dus het mogelijk zou zijn, om MP3’s vanuit de toestel via een FM frequentie te streamen, zoals bij de Nokia N79 en N8. Kunnen jullie dat bevestigen of had dat iemand fout begrepen en het toestel beschikt alleen maar over een FM-ontvanger?
  Bij voorbat bedankt voor een reactie.
  Groeten Bas

  • Beste Bas,

   Wij hebben het even uitgezocht en het toestel beschikt niet over een FM-transmitter. Wel is er een FM Radio aanwezig. De radio kan je gebruiken door middel van de meegeleverde headset. In de headset zit namelijk de antennen voor de FM radio. Ik hoop dat hiermee je vragen zijn beantwoord, zoniet dan hoor ik het graag.

 20. Kijk, daar heb ik wat aan! Heel erg bedankt 🙂
  Ik heb nog steeds 1 klein vraagje….
  Hoe zwaar is het toestel? Misschien heb ik er gewoon overheen gelezen,
  maar heb het tot nu toe nog nergens kunnen vinden.

 21. Ik ben wel benieuwd hoe het dual-sim gebeuren werkt. Kan ik bijvoorbeeld selecteren welke SIM voor welk netwerk of doeleinde gebruikt word? Laten we zeggen een sim voor bellen en een voor internetten? Of een voor binnenland en een voor in het buitenland?

  • Beste Bart, bij de AT-AS43D2, kun je bij Instellingen- Sim-beheer precies aangeven wat welke Sim-kaart moet doen. Dit zal ongetwijfeld ook bij Wolfgang SE zo zijn. Let wel op bij het plaatsen van de simkaarten. Eén slot is 2G en de andere is zowel 2G&3G. In deze laatste kun je een sim-kaart voor mobiel
   internet plaatsen. Kijk welke providers hier het goedkoopst zijn. O.a “Bliep” en simyo zijn dan aantrekkelijk.
   Heb je voor thuis soms een aansluiting via UPC, dan is voor upc-abonnees een mogelijkheid voor mobiel internet met 50MB per maand gratis. Ook deze sim-kaart werkt gewoon in het 3g Slot.

 22. interessant toestel!
  1. ik wil graag weten welke simkaarten erin moeten? is dit standaard, micro, nano?

  2. ik zou ook graag een video review willen zien van de camera! helemaal mooi als er ook hard geluid kan worden opgenomen en kijken of dat nog een beetje acceptabel terug te horen is. Zo maak ik met mijn huidige toestel soms wat filmpjes op een dancefeest, maar de volgende dag kun je het nummer niet eens meer herkennen, krr krr kra kra krrr krrr.. zeer slechte microfoon die compleet overstuurd wordt. Is dat bij deze beter?

 23. Is er een navigatie pakket aanwezig op de telefoon? En als het een gratis pakket heeft, zijn alle functies operationeel? Kun je een vol pakket erbij kopen?

  Zal de aldi nog andere software/hardware erbij gaan verkopen? Is er een docking station verkrijgbaar?

  • Er is geen navigatie pakket aanwezig op de smartphone. Wel is de standaard functie in Google Maps aanwezig.

   Het is op dit moment nog onduidelijk of er ander software/hardware verkocht zal worden. Als wij meer informatie weten zullen wij dit zo snel mogelijk publiceren.

 24. Jeffrey kun je eigenlijk ook bellen met deze nieuwe WG, want daar roep je niks over ? Is natuurlijk wel bijna offtopic in een review over een telefoon. 😉

 25. Hallo, ik heb een krantje van de aldi waar ik deze telefoon zag, maar in dat krantje staat toch echt dat het scherm 4.3″ is. Alle andere specificaties enzo zijn gewoon hetzelfde behalve de schermgrootte. En ik weet echt zeker dat ik het goeie model heb, want het toestel is de aanbieding van de 27ste toch??
  Hoop op een bevestiging, alvast bedankt!

 26. Misschien een stomme vraag, maar aangezien mijn huidige telefoon dit niet heeft en dat erg irritant is.. Heeft deze telefoon beschikking over een FM radio?

 27. Hoe is de geluidskwaliteit? Het vorige model klonk erg blikkerig en was er bij de ontvanger redelijk veel storing tijdens een gesprek (zoemend/krakend geluid). Vooral binnen kantoor panden.
  Hoe snel krijgt dit toestel een GPS fix?

 28. Mooie review!

  Wat is de maximale videokwaliteit (resolutie)?
  Hoe is de fotokwaliteit veraf (landschap), een voorbeeld zou mooi zijn?

  • Bedankt, morgen of overmorgen zullen we de review verder uitbreiden met meer afbeeldingen zoals panorama, landschap, nacht etc. Videokwaliteit gaan we ook reviewen

  • Dat is een software feature.. ik kan het iig met de galaxy nexus… dit is nagenoeg de zelfde softare.. het zou dus moeten kunnen… anders kan je natuurlijk altijd nog 3rd party apps installeren om dit alsnog te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here