Philips brengt nieuwe dual-sim Xenium smartphone op de markt

Philips heeft een nieuw toestel in de Xenium-lijn aangekondigd, de W832. Het nieuwe model beschikt over een 4,5 ” IPS-scherm met een resolutie van 960×540 pixels, wat in vergelijking met de huidige top toestellen zoals de Samsung Galaxy SIII, Note II of HTC One X+ relatief laag is. (De 3 hiervoor genoemde telefoons hebben een schermresolutie van 1280×720 pixels). In de W832 zit een MT6577 processor van MediaTek, die geklokt wordt op 1GHz. Daarnaast beschikt het toestel over een 8 megapixel camera en een accu met een capaciteit van 2400mAh. De smartphone ondersteunt Wifi, Bluetooth 2.1 + edr en HSDPA. De W832 heeft 4 GB intern geheugen, wat uit te breiden is door middel van een micro-SD kaart.

De Philips smartphone draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, of het toestel de update gaat krijgen naar 4.1 of hoger is nog niet bekend, al wij nemen aan van wel. Een belangrijk detail van de W832 is dat er 2 simkaarten in kunnen. Dit is erg handig, je hoeft immers niet meer 2 telefoons bij je te dragen. Volgens Philips is het mogelijk om met één druk op de knop aan de zijkant o.a. Wifi, GPS en Bluetooth uit te schakelen. Daarnaast kun je er ook het scherm mee dimmen, wat de accu spaart zodat de telefoon minder snel leeg raakt. De Xenium W832 wordt verkocht als grijze of zilveren variant.

Wie enthousiast is geworden moet wij teleurstellen, het toestel komt voorlopig alleen in Rusland en China uit. Een prijs is nog niet bekend, maar gezien de specificaties en het feit dat het een dual-sim telefoon betreft, zal de Xenium W832 een wat duurdere middenklasser worden.

Vorig artikelBlack friday: 50 euro korting op een iPad 4 bij iCentre
Volgend artikelBBK presenteert slankste smartphone ter wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in