Review: Wolfgang AT-AQ28D

Met dank aan AT Telecom publiceren wij onze eigen review van de Wolfgang AT-AQ28D smartphone. Het toestel is voorzien van een Qwerty toetsenbord en een 2.8-inch touchscreen. De smartphone is uitgerust met Android 2.3 en is voorzien van de dual-sim mogelijkheid, hierdoor kan je gebruik maken van twee verschillende sim-kaarten. De smartphone onder andere een 1350mAh accu en een MT6573-processor welke een kloksnelheid heeft van 650Mhz.

Het toestel heeft een prijskaartje van 99 euro, een prima deal voor een smartphone met een touchscreen en een QWERTY toetsenbord welke gebruikt kan worden om snel e-mails en sms’jes te tikken. Het toestel is behoorlijk compact gebleven en buiten het QWERTY toetsenbord zijn er ook functie knoppen aanwezig waaronder: home’, ‘menu’, ‘terug’ en ‘zoeken’

De Wolfgang AT-AQ28D is niet de snelste smartphone maar qua functies is hij zeker niet slecht en de prijs is natuurlijk ook erg goed:

Het toestel:

Het toestel is slank vormgegeven en beschikt zoals eerder genoemd over een volledig QWERTY toetsenbord en een 2.8-inch touchscreen. Dit is erg makkelijk aangezien je het volledig toetsenbord en het touchscreen kan gebruiken voor het type. Een volledig QWERTY toetsenbord werkt erg makkelijk en typt als je het gewend ben vele malen sneller in vergelijking met een touchscreen toetsenbord.

In onderstaande afbeelding is in een mooi overzicht te bekijken wat er allemaal standaard is meegeleverd:

De AT-AQ28D smartphone wordt geleverd met de volgende accessoires:

  • Smartphone
  • Accu
  • Oplader
  • USB kabel
  •  koptelefoon/headset
  • Handleiding/snelstartgids

In onderstaande lijst zijn de belangrijkste specificatie’s te vinden van de smartphone.

– simlockvrij
– 2.8-inch multi touchscreen
– MTK6573 650 MHz Processor
– Android 2.3
– dual-sim(dual standy)
– 3.2 megapixel camera
– 1350 mAh accu
– kleur: zwart
-Wifi
-3G
Review Wolfgang SE Smartphone:
AT Telecom heeft een aantal smartphone’s uitgebracht welke verkocht werden bij de Aldi, enkele andere smartphone’s zijn de Aldi-AS43D, AS43D2 en de Wolfgang SE. Dit waren allebei goede Android telefoons welke erg snel uitverkocht waren. Deze AT-AQ28D smartphone is een low budget variant in vergelijking met de andere smartphone, ook is de doelgroep anders, daarom is deze smartphone ook niet te vergelijken met de voorgangers.

 

Tijdens deze review zullen wij een aantal onderdelen bespreken waaronder het uiterlijk, de snelheid en natuurlijk de prestatie’s van de smartphone. Allereerst beginnen we met het uiterlijk van de smartphone.
 Uiterlijk:
De smartphone heeft een strak maar ook compact uiterlijk. De telefoon is uitgerust met een volwaardig QWERTY toetsenbord, tegenwoordig zie je dit bijna niet meer op de nieuwere smartphones. Maar deze smartphone is anders aangezien er ook een touchscreen aanwezig is welke tegelijk gebruik kan worden. De toetsen van het QWERTY toetsenbord werken erg goed en het type gaat soepel. Het is wel even wennen aangezien de knopjes wel klein zijn, maar na enkele minuten proberen en wennen gaat het perfect, ook zijn de toetsen zijn verlicht waardoor het toestel ook in het donker makkelijk is te bedienen.
Ook zijn er nog standaard Android knoppen aanwezig, dit zijn functie toetsen welke de volgende acties uitvoeren:  home’, ‘menu’, ‘terug’ en ‘zoeken’. Daarnaast is er ook nog een trackpad in het midden van het toestel aanwezig. Wolfgang is er toch in geslaagd om met deze features het toestel redelijk compact te houden.

 

Het toestel is ook voorzien van standaard aansluiting welke bij bijna alle Android smartphones aanwezig zijn. Zo is er een micro USB aansluiting aanwezig waarmee je het toestel kan opladen of aansluiten op de computer, daarnaast is er ook nog een 3,5mm headphone-jack aansluiting aanwezig. Het QWERTY toetsenbord is zeker een pluspunt aangezien er tegenwoordig erg weinig volwaardige toetsenbord aanwezig zijn op smartphone’s.
Het uiterlijk is goed gelukt, het toestel is mooi vormgegeven en alle aansluitingen zijn aanwezig. De knoppen hebben ook een goede indeling waardoor het toestel makkelijk bedienbaar is. Aan de achterkant bevind zich een camera met een 3.2 megapixel lens. De achterkant is geheel zwart uitgevoerd met een matte uitstraling. De achterkant is van goed materiaal, waardoor het toestel niet al te glad is, en niet zomaar uit je handen kan vallen bij normaal gebruik.
 Aan de bovenkant zijn er ook een aantal aansluitingen aanwezig waaronder een koptelefoon/headset aansluiting, usb aansluiting en natuurlijk de aan/uit knop. Ook deze aansluitingen zijn goed weggewerkt en steken niet uit. De Micro USB aansluiting kan gebruikt worden voor het opladen of om het toestel te connecten met de computer.

 

Als we de achterkant eraf hebben gehaald is er een accu aanwezig met een vermogen van  1350mAh. Aan de bovenkant zien we ook gelijk de dual sim-kaart houder, er is plaats voor twee simkaarten. Deze twee simkaarten kan je actief van elkaar gebruiken, ja kan dus met beide simkaarten actief zijn. Als je iemand wil bellen kan je aangeven vanaf welke simkaart, dit geldt ook voor het gebruik van de SMS dienst.
 Scherm:
Het scherm van de AT-AQ28D is niet te groot niet te klein, met een formaat van 2,8-inch is het voldoende voor Whatsapp, Facebook of een klein spelletje. De resolutie is niet hoog maar dat verwacht je ook niet bij zo’n toestel. Het formaat past prima bij de smartphone en iets precies goed in combinatie met een QWERTY toetsenbord.  De kleurweergave van het scherm is wel goed en de kleuren komen goed naar buiten. Het touchscreen reageert goed op de touch bewegingen, soms moet je twee keer drukken maar over het algemeen werkt het prima. De pixels zijn wel zichtbaar maar het is ook geen high-end smartphone met een hoge resolutie.

 

Het scherm beweegt ook mee als je het toestel draait, dit gaat snel en soepel. Hierdoor kan je het toestel ook horizontaal gebruiken en bedienen met de ronde trackpad. Dit is ideaal voor games of video’s waarbij je niet veel hoeft te typen.

 

Android:
De Smartphone draait op Android 2.3. Android 2.3 is een redelijk oude versie maar werkt prima op deze smartphone. Het is ook erg prettig dat er weinig programma’s zijn meegeleverd waardoor de Android versie bijna helemaal standaard is zonder overtollige programma’s en instellingen.  Met toegang tot de Google Play Store kan je uiteraard elke app installeren welke aanwezig is in de Google Play Store. Er is standaard toegang aanwezig tot de Google Play Store en is te gebruiken met een Google account.

Snelheid:

 De Wolfgang AT-AQ28D is voorzien van een MTK MT6573 processor, deze CPU heeft een kloksnelheid van 650Mhz wat voldoende is voor deze smartphone. Het toestel is uitgerust met 512MB Ram geheugen, dit zijn prima specificaties als we rekening houden met de verkoop prijs, het is niet zo snel en loopt wel eens vast maar voor dagelijks gebruik en  niet al te zware programma’s zoals Whatsapp en Facebook is dit prima.
Je merkt wel dat applicaties en games op deze smartphone niet snel zullen starten maar het gaat ook zeker niet traag. Heb jij erg geen probleem mee dat het toestel iets trager reageert bij het opstarten van games en apps dan is dit toestel een prima keus voor een zeer scherpe prijs.

 

Belfunctie:
De Wolfgang SE smartphone beschikt over een dual-sim functionaliteit, hierdoor kan je twee simkaarten tegelijk gebruiken. De twee simkaarten kan je ook tegelijk gebruiker. Hierdoor ben je op twee verschillende nummers bereikbaar. Als je wil bellen of sms’en kan jezelf aangeven via welke simkaart je dat wil doen. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een aparte simkaart voor mobiel internet te gebruiken en de andere voor de belfunctie. Ook bijvoorbeeld werk en privé kan je gescheiden houden.

 

 Accuduur:
 De Accuduur hebben wij nog niet kunnen beoordelen aangezien wij het toestel nog niet lang hebben kunnen testen. Wij zullen in de loop van de week meer informatie beschrijven over het gebruik en de accuduur van deze smartphone. Wij gaan er van uit dat de accuduur goed is aangezien de capaciteit voldoende moet zijn om Android te voorzien van een lange levensduur aangezien deze smartphone weinig stroom vergt vanwege het kleine scherm en zuinige processor.

Conclusie:

 Attelecom/Wolfgang heeft met deze  Wolfgang AT-AQ28D een prima smartphone afgeleverd geschikt is voor de budget markt, en gebruikers welke een smartphone willen met een fysiek toetsenbord aangezien deze steeds minder gemaakt worden. Deze QWERTY smartphone is ook prima geschikt voor beginnende smartphone gebruikers, 99 euro voor een smartphone met touchscreen is erg goed en zal goed vallen in de budget markt.
Voor deze  prijs krijg je ook een dual-sim mogelijkheid waardoor het mogelijk is om twee actieve sim-kaarten te gebruiken, deze sim-kaarten kan je afzonderlijk van elkaar online gebruiken waardoor je op beide nummers online kan zijn. Je kan zelf aanvinken vanaf welk nummer je wil bellen of sms’en. Ook is het makkelijk als je één zakelijk nummer en privé nummer heb dat je beide nummers kan gebruiken op dezelfde telefoon.

 

De mogelijkheden van deze smartphone zijn erg goed  aangezien er een touchscreen en een fysiek QWERTY toetsenbord aanwezig is. Het fysieke toetsenbord is een groot plus punt aangezien veel mensen nog niet kunnen wennen aan een touchscreen telefoon of een fysiek toetsenbord gewoon fijn vinden, deze smartphone heeft ze allebei.

 

De prestaties van deze smartphone zijn goed, het toestel heeft soms wel eens moeite met laden van apps of grote bestanden maar dat is ook te verwachten aangezien de chipset en ram geheugen niet bijzonder goed is. Maar prima voor applicaties zoals Whatsapp, Facebook, Google enz.

 

Het is een compleet toestel welke beschikt over alle moderne functie’s die nodig zijn om een smartphone te kunnen gebruiken. Het scherm is niet bijzonder goed en de pixels zijn zichtbaar, maar de kleurweergave is goed en duidelijk. Maar alles bij elkaar is dit een prima Android toestel welke is voorzien van de meeste functies waaronder WiFi en mobiel internet. En het belangrijkste deze telefoon is met 99 euro goed betaalbaar in vergelijking met de veel Android smartphones krijg je bij de Wolfgang echt waar voor je geld.

 

Afbeeldingen:
Sterke punten:
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • QWERTY toetsenbord
  • Touchscreen
  • Dual SIM mogelijkheid
  • Mogelijkheden
Verbeter-punten
  • Resolutie scherm
  • Snellere processor
Vorig artikelZTE komt met nieuwe 5-inch Nubia Z5 smartphone
Volgend artikelAsphalt 7 Heat voor iOS tijdelijk gratis te downloaden

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in