Samsung Galaxy S4: S-pen, onbreekbaar scherm en dikte

De Samsung Galaxy S4, opvolger van de razend populaire S3, zou volgens Koreaanse bronnen vanaf april in de winkels liggen. We weten niet of dat Aziatische, Europese of Amerikaanse winkels zijn, maar dat zullen we binnenkort wel te weten komen. Samsung zal haar nieuwe paradepaardje binnenkort presenteren, misschien al tijdens de CES en anders op een ander evenement. De kans dat de Samsung Galaxy S4 snel in de winkels ligt is in ieder geval best groot.

Een onbreekbaar scherm

Daarnaast meldt de bron dat de telefoon een 5 inch 1080p scherm krijgt wat onbreekbaar zou zijn. Samsung is op het moment bezig met nieuwe schermtechnieken, en zou deze willen toepassen in de S4. Een onbreekbaar scherm is natuurlijk wel iets om bij stil te staan, want het overkomt bijna iedereen wel eens; je laat per ongeluk je mobiele telefoon vallen. Wanneer de telefoon ongelukkig terechtkomt zitten er na de val krassen, deuken of andere beschadigingen op het scherm, en soms is het scherm zelfs zo beschadigd dat hij niet meer werkt. Dan moet je de telefoon weer (laten) repareren en dat kost handen vol geld. Een onbreekbaar scherm zou dus enorm handig en kostenbesparend zijn, en ik zou persoonlijk wel een paar tientjes meer voor een telefoon met zo’n scherm willen betalen omdat het geen probleem is als de telefoon valt.

S-pen

Maar dat is niet het enige, de Samsung Galaxy S4 zou ook een S-pen meegeleverd krijgen. De S-pen kennen we al van de Samsung Galaxy Note serie (Note, Note 2 en de Note 10.1), maar dat zijn  tot nu toe de enige toestellen met de speciale pen. De stylus is een waardevolle toevoeging als je bijvoorbeeld veel schrijft op je telefoon/tablet omdat je met de pen nauwkeuriger werkt dan met je vingers. Je kunt met de pen dingen preciezer aantikken en daarnaast heb je geen last van vette vingerafdrukken op het touchscreen.

De dikte

Een ander detail is de dikte van de smartphone. Telefoons worden steeds dunner, maar de S4 niet. Met zijn 9,2 millimeter wordt de S4 een stuk dikker dan bestaande toestellen, wat waarschijnlijk komt door de S-pen. Die moet toch ergens opgeborgen worden, en een stylus van 4 millimeter werkt nou ook niet erg handig. Voor degene die deze diktematen niets zeggen; de Motorola Droid Razr (7,1 mm), de iPhone 5 (7,6 mm), de HTC One S (7,8 mm), Samsung Galaxy S3 (8,6 mm). Zoals jullie zien is de S4 een stuk dikker dan de gemiddelde smartphone, maar hier staat tegenover dat bovenstaande toestellen geen S-pen hebben.

Reageer!

Persoonlijk vind ik al dat gedoe met diktes grote onzin. Wat maakt het nou uit dat een telefoon weer 0,1 millimeter dunner is dan de vorige? Ik heb liever een wat dikkere telefoon zoals de S3, dat ligt voor mij lekker in de hand en ik heb tenminste het gevoel dat er nog iets in mijn hand ligt. Daarnaast past er in een grotere, dikkere telefoon een grotere accu, dus gaat de telefoon langer mee. En vergeet niet dat al die nieuwe technologische snufjes (S-pen, onbreekbaar scherm) ook ruimte innemen.

Wat vinden jullie van bovenstaande onderwerpen? Zijn jullie bereid meer te betalen voor een telefoon met een onbreekbaar scherm? En wat vinden jullie van de ”dikke” S4 met zijn S-pen, is zo’n pen wel nodig, wordt de telefoon niet te dik? Of maakt het jullie niet uit?

Vorig artikelOpnieuw afbeeldingen Blackberry X10 gelekt
Volgend artikeliOS 7 en iPhone 6 opgedoken in server logs

2 REACTIES

  1. Ik ben wel erg benieuwd naar deze smartphone. Mijn verwachting is dat het Samsung opnieuw de beste smartphone levert. Apple komt wat mij betreft niet eens in de buurt.

    Voor mij maakt ook de dikte van de smartphone niet veel uit, gewicht ook niet. Het gaat mij er om dat hij groot is en het nodige kan.

  2. Een Pracht van een toestel zo op de foto te zien.
    Ja de dikte ik snap niet dat veel mensen zijn die daar een probleem van maken.
    En hij is nog dikker als je er een hoesje om doe.

    Ik vindt het een heel mooi dun toestel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in