Huawei Ascend G520: smartphone met quadcore processor voor 169 euro

Huawei heeft in China een nieuwe smartphone gepresenteerd; de Huawei Ascend G520. De G520 heeft een quadcore processor in zich en kost slechts 169 euro. De quadcore processor wordt geproduceerd door Mediatek en heeft een kloksnelheid van 1,2Ghz per kern. De meeste quadcore processors worden geproduceerd door grote fabrikanten zoals Samsung en Qualcomm.

De Huawei smartphone gaat waarschijnlijk draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Daarnaast heeft de telefoon een 5 megapixel camera op de achterkant zitten en beschikt het toestel over 512 MB werkgeheugen. Het toestel heeft een 4,5 inch IPS-touchscreen scherm met een tot nu toe nog onbekende resolutie.

Zoals de specificaties en de prijs al laten zien is de G520 geen high-end smartphone, maar meer een instapmodel. Het heeft voor 169 euro redelijke specificaties en is dan ook zeer goed geschikt voor mensen die voor weinig geld toch een redelijk goede smartphone willen.

Huawei heeft naast budgettoestellen ook smartphones met uitstekende specificaties. De Ascend D2 is daar een goed voorbeeld van. Ook dit toestel heeft een laag prijskaartje in vergelijking met telefoons van bijvoorbeeld Samsung en Apple.

De Ascend G520 wordt momenteel in China verkocht, maar of het toestel ooit naar Nederland of überhaupt Europa komt is nog onbekend.

 

 

Vorig artikeliRiver presenteert budget-Android smartphone met een prijskaartje van 70 euro
Volgend artikelAsus komt met goedkope Android MeMo tabet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in