Update: Informatie; 3 nieuwe Samsung tablets

Vorige week plaatsten wij al een artikel over een nieuwe Samsung tablet, genaamd de Samsung Galaxy Note 8.0. Deze tablet is vlak daarna ook bevestigd door Samsung. Volgens Digitimes blijft het niet bij een 8 inch tablet, Samsung zou ook bezig zijn met een goedkope 7 inch tablet. Daarnaast is er mogelijk informatie gelekt over een totaal nieuwe tablet.

7 inch budgettablet

Allereerst de 7 inch tablet; volgens bronnen bij toeleveranciers zou Samsung deze tablet een laag prijskaartje meegeven, zo rond de 149 tot 199 dollar. Deze tablet zou de concurrentie met andere budgettablets aan moeten gaan, om zo Samsungs positie op de tabletmarkt te verstevigen. De laatste tijd vliegen de goedkope 7 inch tablets ons om de oren, dus Samsung zal iets bijzonders moeten toepassen op deze tablet willen ze de markt ermee veroveren. Zo lanceerde recent ASUS en Acer een 7 inch tablet en ook andere fabrikanten waagden een kans. Dus Samsung zal iets speciaals aan de tablet moeten toevoegen waardoor hij opvalt, misschien door hem goede specificaties te geven?

Update: Samsung Galaxy Note 8.0

Zojuist zijn foto’s opgedoken van de Samsung Galaxy Note 8.0, hierop is te zien dat de tablet inderdaad beschikt over een S-pen. Daarnaast zien we dat de speaker niet aan de zijkanten, maar boven het display. Ook beschikt de Note 8.0 over een homeknop en twee capacitieve knoppen. Het was al bekend dat de tablet beschikt over een quadcore-processor die geklokt is op 1.6 Ghz. Het 8 inch beeldscherm heeft een resolutie van 1280×800 pixels, het werkgeheugen bedraagt 2 GB en het opslaggeheugen is 16 GB groot. Dit is uit te breiden door middel van een micro-SD kaartje. Het is nog niet helemaal duidelijk op welke Android versie de tablet gaat draaien, maar waarschijnlijk wordt dit 4.2, met daaroverheen de TouchWiz interface van Samsung.

Dan hebben we nog de Samsung Galaxy Note 8.0, hier heb ik al eerder een artikel over geschreven dus ik houd het kort. Het komt erop neer dat deze 8 inch tablet toegevoegd wordt aan de Note serie. Enige specificaties zijn al bekend, zo krijgt het apparaat onder meer de bekende S-pen, waarmee aantekeningen kunnen worden gemaakt op het scherm. Deze optie is al mogelijk op de Note 1,2 en 10.1. De specificaties wijzen op een niet al te duur model, deze tablet zou gaan moeten concurreren met onder meer de iPad Mini. Volgens Digitimes krijgt de Note 8.0 een prijskaartje mee dat tussen de 249 en 299 dollar ligt.

13,3” tablet met keyboard dock op komst?

Als laatst is er nog een tablet met het modelnummer GT-P8200. Veel informatie over dit apparaat is er nog niet, maar er wordt gesproken over en 13,3 inch tablet met een keyboard dock. Op welk besturingssysteem de tablet gaat draaien en waar/wanneer hij de verkoop ingaat is nog onbekend. Samsung zal waarschijnlijk deze drie nieuwe modellen presenteren tijdens het MWC 2013. Dit evenement start eind februari.

Mocht er voor die tijd meer informatie beschikbaar komen over de bovenstaande tablets zal zullen wij dit artikel updaten.

Vorig artikelNokia Drive+ nu voor alle Windows Phone 8 toestellen beschikbaar
Volgend artikelPlaystation 4 developmentkit opgedoken met AMD GPU en CPU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in