Blackberry Z10 kost in Engeland 562 euro

Afgelopen weken zijn er veel geruchten opgedoken van de nieuwe Blackberry serie. Engadget heeft gister een screenshot van een magazijncomputer gepubliceerd, de screenshot toont  informatie over de nieuwe Blackberry Z10 smartphones. De screenshot is afkomstig van Carphone Warehouse in Engeland.

De witte variant van de nieuwe Blackberry Z10 zal 562 euro gaan kosten, het gaat hierbij om een simlockvrije variant. De prijs in het systeem is 479 pond, dit is omgerekend zo’n 562 euro. Het is nog niet duidelijk om RIM in Nederland dezelfde prijs aan zal houden.

De Z10 heeft een scherm van 4,2 inch met een resolutie van 1280×768 pixels. Achterop zit een 8 megapixel camera, voorop zit er ook een met een respectabele 2 megapixels. Het toestel kan video’s opnemen in HD resolutie en heeft een verwijderbare 1800 mAh batterij. Het toestel beschikt over een 1,5 Ghz dualcore processor en heeft 2 GB RAM geheugen. De Z10 heeft 16 GB intern geheugen, wat uitbreidbaar is door middel van een micro SD kaartje. Daarnaast heeft het toestel verschillende sensoren, waaronder een magnetometer, gyroscoop en Face Detect. Daarnaast ondersteunt de Z10 Bluetooth 4.0, Micro HDMI-out, Micro USB en NFC. NFC is nog redelijk nieuw en het is een goede zet van Blackberry om de Z10 ermee uit te rusten. In de toekomst zullen (bijna) alle smartphones de NFC mogelijkheid krijgen. Natuurlijk kunt u met de telefoon op Wifi en 3G.

De Blackberry Z10 is helemaal geen slecht toestel, maar persoonlijk vind ik dat de telefoon op sommige punten toch wat teleurstelt. Bijvoorbeeld de batterij, die is maar 1800 mAh. In vergelijking met recente toestellen zoals de Samsung Galaxy Note II (3100 mAh) is de batterij van de Z10 erg klein en dus sneller leeg. Wat ik ook apart vind is dat de processor maar 2 kernen (dualcore) heeft. De meeste recente toestellen met deze specificaties hebben toch wel een processor met 4 kernen (quadcore).

Vorig artikeliPad 5 verkrijgbaar in oktober met een lichter en dunner design
Volgend artikeliOS 6.1 Beta 5 vrijgegeven aan ontwikkelaars

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in