Samsung Galaxy Express; Look a like S III met 4G ondersteuning?

Samsung heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd die onder meer 4G ondersteund. Het gaat hier om de Samsung Galaxy Express, een telefoon die qua uiterlijk erg lijkt op de S III, maar het moet doen met mindere specificaties. De Express heeft een 4,5” Super AMOLED-Plus scherm met een resolutie van 800×480 pixels, wat een stuk minder scherp is dan een (Full)HD-scherm, iets wat tegenwoordig de wat duurdere modellen krijgen.

De telefoon biedt ondersteuning voor de 4G technologie LTE op onder meer 800, 1800 en 2600MHz-band, dus ondersteuning voor alle in Nederland gebruikte frequenties. Ook het netwerk van KPN, dat volgende week beschikbaar is. KPN begint op de 800MHz-band, vrijwel alle nieuwe LTE-geschikte telefoons kunnen hiermee overweg.

De Express lijkt erg veel op de S III, er wordt gebruik gemaakt van ronde vormen en wit, glimmend plastic. Het scherm is met zijn 4,5” goed aanwezig, al vind ik de resolutie wel tegenvallen. (800×480 pixels). Er wordt gebruik gemaakt van RGB-indeling. De telefoon draait op Android 4.1 met daaroverheen Samsungs eigen TouchWiz-skin. Verder zijn aanwezig; een accu met een respectabele capaciteit van 2000mAh, 1GB werkgeheugen, 8GB opslagcapaciteit en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. De Express draait op een Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8930 (dualcore-processor) die geklokt wordt op 1,2 Ghz per kern. De afmetingen bedragen 132x69x9,3mm en met zijn 139 gram is de telefoon niet te zwaar, maar ook niet de lichtste.

De Samsung Galaxy Express komt in twee kleuren beschikbaar, namelijk zwart en wit. In april moet de telefoon in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van 449 euro.

 

Vorig artikelUntethered iOS 6.1 jailbreak zondag beschikbaar
Volgend artikeliOS 6 jailbreak voltooid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in