Huawei Ascend P2; vlaggenschip met 4G ondersteuning

Het Chinese Huawei heeft zojuist tijdens het Mobile World Congress (MWC) haar nieuwste vlaggenschip onthuld. De Huawei Ascend P2 is de opvolger van de P1 en beschikt onder andere over een quad-core processor, een 13 megapixel camera en 4G ondersteuning.

Specificaties

De belangrijkste specificaties van de Ascend P2 volgen hieronder. Allereerst beschikt de P2 over een 4.7” IPS HD (1080×720 pixels) scherm, wat beschermt wordt door Corning Gorilla Glass. Het toestel heeft een quad-core processor, geklokt op 1,5Ghz. De accucapaciteit bedraagt 2420 mAh. Aan de achterkant van de telefoon bevindt zich een 13 megapixel camera, aan de voorkant zit er ook een. De maximale resolutie van deze frontcamera bedraagt 1,3 megapixels; genoeg voor portretfoto’s en Skype-gesprekken. Natuurlijk beschikt het toestel ook over de standaardmogelijkheden als Wifi, 3G ondersteuning en GPS. In het toestel is 1GB werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen aanwezig.

De Huawei Ascend P2 gaat draaien op Android 4.1 Jelly Bean met daaroverheen de grafische schil van Huawei zelf; Emotion UI 1.5. Het toestel is slechts 8,4 millimeter dik.

Supersnelle 4G ondersteuning; tot 150Mbps

Huawei heeft het vooral over de 4G mogelijkheid; de P2 zou tot wel 150Mbps aan mobiele dataverbinding aankunnen. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als het netwerk hier geschikt voor is. Op het moment zijn Nederlandse providers druk bezig met de uitrol van 4G, maar op het moment heb je er nog weinig aan.

Beschikbaarheid

De Ascend P2 wordt in het tweede kwartaal van dit jaar wereldwijd gelanceerd en komt in twee kleuren beschikbaar; namelijk zwart en wit. Het is nog niet bekend of het toestel ook naar Nederland komt, maar gezien het feit dat Huawei druk bezig is met de Nederlandse markt denken wij van wel. Een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

Bron: AndroidWorld

Vorig artikelAcer Iconia B1 16GB; 7” tablet voor 139 euro
Volgend artikelAfbeelding Galaxy S4 opgedoken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in