Asus presenteert PadPhone Infinity; smartphone en tablet in één

Asus heeft vandaag op het Mobile World Congress (MWC) haar nieuwste speeltje getoond; de PadPhone Infinity. Dit bestaat uit een 5” smartphone en los kun je er nog een ’tablet’ bijkopen. De telefoon kun je in de tablet schuiven zodat je de beschikking hebt tot een volwaardige tablet met daarop je telefoongegevens.

De telefoon

Allereerst de smartphone, deze heeft een 5 inch Super IPS scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. Het aantal pixels per inch komt hiermee uit op 441. Binnenin vinden we een Qualcomm Snapdragon 600, deze quadcore processor is geklokt op 1,7Ghz. Deze processor is ook te vinden in de HTC One, die recent is aangekondigd. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en een NFC-sensor is ook te vinden in de telefoon. Het apparaat beschikt daarnaast over 64GB flashopslag en je krijgt ook 50GB cloudopslag. De PadPhone Infinity biedt ondersteuning voor 3G en 4G.

Aan de camera is ook hard gewerkt; het aantal megapixels komt uit op 13 met een diafragma van f/2.0. Als we Asus mogen geloven heeft de telefoon geen vertraging bij de sluitertijd waardoor je supersnel foto’s kunt schieten. Bij slechte lichtomstandigheden maakt de telefoon gebruik van een aparte beeldsensor . Daarnaast kan de PadPhone 1080p filmen terwijl hij tegelijkertijd tot 100 foto’s schiet in 8 seconden.

De tablet

Wanneer je de telefoon in de tablet klikt heb je de beschikking over een zeer goede tablet/telefoon combinatie. Het scherm van de tablet heeft een Full-HD resolutie (1920×1200 pixels) en aan de voorzijde vinden we een 1 megapixel camera; ideaal voor videogesprekken of portret foto’s. Daarnaast beschikt de tablet over een Micro-USB 2.0 aansluiting, E-kompas en een lichtsensor. De accucapaciteit bedraagt 5000mAh, wat geleverd wordt via een Lithium-polumeeraccu.

Prijs & beschikbaarheid

Dit alles heeft wel een duur prijskaartje; voor de PadPhone Infinity betaal je 999 euro. Hiervoor krijg je zowel de telefoon als de tablet-dock. De combinatie moet vanaf april dit jaar in de winkels liggen en let op; de bovenstaande 999 euro is een adviesprijs. De kans dat je medio april dus minder kwijt bent aan de Infinity is groot.

 

Vorig artikelFujitsu Stylistic M702; goede maar dure tablet voor de zakelijke markt
Volgend artikel‘Binnenkort betaalde abonnementen op YouTube’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in