ZTE Grand Memo; 5,7” Full-HD scherm met Snapdragon 800 processor

Bijna niemand in Nederland kent het Chinese ZTE, wat logisch is aangezien ze erg weinig toestellen op de Nederlandse markt brengen. Bijna geen enkele Nederlander weet dan ook dat ZTE geweldige telefoons maakt. Vandaag tijdens het Mobile World Congress (MWC) heeft ZTE de verbeterde versie van de Grand Memo gepresenteerd. Deze Grand Memo+, zoals ik hem maar even noem, beschikt over een 5,7” Full-HD scherm en een Snapdragon 800 processor, geklokt op 2,3Ghz.

Concurrentie; de grotere jongens

De Grand Memo+ moet de concurrentie aangaan met de grote smartphones als de LG Optimus G Pro, de Samsung Galaxy Note I & II en de Huawei Ascend Mate. De vorige Grand Memo beschikte over een 5,7” HD-scherm en een quadcore Qualcomm Snapdragon S4 Pro, geklokt op 1,7Ghz.

Processor & GPU: de verbeteringen

Vandaag tijdens het MWC in Barcelona liet ZTE dus de verbeterde versie zien, deze is voorzien van  een 5,7” Full-HD (1920×1080 pixels) scherm en een Snapdragon 800 processor van Qualcomm. De processor zou in theorie dus 75% krachtiger zijn dan de S4 Pro. Ook aan de GPU is gesleuteld, waar de huidige Grand Memo een Adreno 220 aan boord heeft, krijgt de verbeterde Grand Memo een  Adreno 330, die tot 50% hogere prestaties moet afleveren.

De Snapdragon 800 is opgetrokken uit de nieuwste Krait 400-core die met een kloksnelheid van 2,3Ghz enorm snel is.  Daarnaast beschikt het over een 2x32bit lpddr3-geheugeninterface en is er ondersteuning voor LTE en 802.11ac-wifi aanwezig. De Snapdragon 800 kan ook video’s in ultra-HD kwaliteit opnemen en weergeven. De maximale kloksnelheid van de Snapdragon 800 is 2,3Ghz, of die in de ZTE Grand Memo+ dat ook haalt weten we nog niet. De Snapdragon 800 is de nieuwere en krachtigere variant van de Snapdragon 600. Deze SoC wordt onder andere in de HTC One en de LG Optimus G Pro gebruikt.

Specificaties van de ZTE Grand Memo+

Verder zijn de specificaties gelijk gebleven aan het vorige model. Het toestel biedt ondersteuning voor LTE en de accu heeft een capaciteit van 3200 mAh. Voor een goede muziekervaring is er Dolby Digital Surround aan de telefoon toegevoegd. Het werkgeheugen bedraagt 1GB en het interne opslaggeheugen is 16GB groot, uit te breiden via een Micro-SD kaartje. De Grand Memo+ draait op Android 4.1.2 Jelly Bean met daarover heen ZTE’s eigen interface.

Conclusie

Met deze specificaties heeft ZTE een echt high-end stel afgeleverd. Op papier kan hij de concurrentie met bijvoorbeeld de HTC One, de LG Optimus G Pro en de Samsung Galaxy Note II makkelijk aan. Vooral de processor, GPU en het grote Full-HD scherm zijn erg interessant. En ZTE kennende zal ook dit toestel een gunstig prijskaartje meekrijgen. Een adviesprijs is nog onbekend. Waar en wanneer de Grand Memo+ verkrijgbaar is weten we ook nog niet. We houden jullie op de hoogte.

 

Vorig artikel‘Binnenkort betaalde abonnementen op YouTube’
Volgend artikelEvasi0n 1.5 jailbreak tool uitgebracht+ download

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in