Whatsapp gratis installeren op Android tablets

Whatsapp werkt momenteel op de populaire smartphones waaronder op Android en iOS, maar het is ook mogelijk om Whatsapp te installeren op een Android tablet zonder dat er een 3G verbinding aanwezig is. Vanuit de Google Play Store krijgt je de melding dat Whatsapp momenteel niet geschikt is voor het apparaat. Het is iets lastiger om WhatsApp werkend te krijgen op een willekeurige Android tablet dan op een smartphone, maar het gaat uiteraard wel!

Voor de verificatie van het telefoon nummer is wel een telefoon nummer aanwezig. één telefoonnummer kan maar voor een whatsapp installatie zorgen. Gebruik nooit hetzelfde telefoonnummer op 2 apparaten want dan blokkeert WhatsApp het account, gebruik daarom een oud prepaid nummer welke niet meer gebruikt wordt. Kies voor de gesproken verificatie ipv SMS en neem desnoods het telefoonnummer van de huistelefoon of een prepaid kaart.

1: Whatsapp downloaden en installeren:

Ga naar Whatsapp.com en installeer de laatste versie van de Android applicatie. Via deze link kun je de Whatsapp .apk file downloaden. Deze kan je installeren via een file manager. vink wel de optie dat de tablet onbekende bronnen mag installeren anders gaat het niet werken.

2: Nummer verificatie

Nu moet je een telefoonnummer invoeren voor verificatie. Nogmaals gebruik hiervoor geen nummer dat je momenteel al gebruikt tijdens een andere Whatsapp installatie, je kan namelijk maar één nummer configureren op Whatsapp.  Het beste is op een prepaid kaart te kopen voor een paar euro, of om een vast nummer te gebruiken. Voer de verificatie NIET uit via sms maar via de ‘bel mij’ of ‘call me’ knop. Na enkele minuten kun je aangeven dat je gebeld wilt worden op je vaste telefoon. Voer de code in op je tablet.

Vorig artikelWat is 4G, en hoe werkt het?
Volgend artikeliPhone 5S komt al in augustus

20 REACTIES

  1. Ik heb al enige tijd whatsapp op mijn samsung tab 3, maar nu moet deze vernieuwd worden ( geen reguliere update) maar dit lukt niet. Iemand tips?

  2. Voor iedereen met een Samsung Galaxy Tab 10.1 ZONDER simkaart werkt whatsapp niet ik heb contact gehad met Samsung Nederland en die vertelde mij ,omdat deze tablet alleen maar WIFI heeft je niet kun appen.
    Kolder ik had een “tablet” van Bart Smit van 79 euro en alleen met WIFI en die werkte als een trein, maar ik weet inmiddels wat het probleem is Samsung heeft `n tegenhanger van whatsapp de zogenaamde Chaton alleen werkt die niet niet samen met whatsapp.

  3. Ik heb eerst whats app via de computer in de map downloads geplaatst en daarna geïnstalleerd en een mobiel gebruikt met een nummer dat ik nog niet gebruikt heb en daarna krijg je via sms een code die je in moet vullen en daarna wordt je terug gebeld met de laatste code en werkt het prima, updaten gaat ook maar zet dan eerst downloads van onbekende bronnen even aan, zo heb ik het gedaan bij de tablet van mijn vrouw!

  4. ik wil whatsapp instaleren maar na opstarten krijg ik steeds een scherm dat meld dat mijn tijd en datum niet klopt. Maar die staat goed. Hoe los ik dat op?

  5. heb ook een android toestel maar snap er niks van
    kun je ook een mobiel zonder android kopen (preypay) met watsapp al geinstalleerd
    waar kennen ze je daar bij helpen (welke zaak)

  6. nou, whatsapp werkt op mijn samsung tablet.

    heb een backup gemaakt van mijn werkende whatsapp op een ander toestel
    toen mijn samsung tab vervolgens de gemaakte back up via een sd card overgezet

      • Ger,
        Welke versie heb je hiervoor gebruikt, ik heb op androiddrawer.com de oudere versies gedaan maar ik blijf een foutmelding krijgen, “whatsapp kan de unieke identificatiecode van uw apparaat niet lezen”

  7. De Samsung technici kunnen gebruikers toch een applicatie sturen, dan kan na installatie whats app om te sms’en op onze Galaxy tab 2 wel werken\/ Kom op zeg in deze tijd geen nare beperkingen tpepassen! We willen er ook best voor betalen hoor. Familieleden hebbe op de iPhones wel deze mogelijkheid heren van Samsung.

  8. hier precies zelfde probleem, installatie lukt niet op een Samsung Galaxy Tab 2…

    Shazam doet het ook al niet, en toch zit er gewoon een microfoon op het apparaaat.. beetje gemiste kansen voor de ontwikkelaars als je het mij vraagt

    Bluestacks werkt wel op een PC bijv. dus Android in een schil, draaiend op een PC,.. krijg Whatsapp zonder problemen daarin draaiend…
    en dan kan Whatsapp op een androidtablet niet werken? b*llshit

  9. Dit werkt niet voor op de samsung galaxy tab 2 10.1
    Na installatie krijg je de melding: NB Tablet worden momenteel niet onderstwund.

    • Dit was bij mij ook het geval rechts boven heb je ergens een koopje voor instellingen, daar moet je opklikken enzo kan je je telefoonnummer invoeren

  10. Heb geprobeerd whats app te installeren zoals geadviseerd via filemanager op mijn samsung galaxy tab2 10.1. Installatie zelf is gelukt. Echter, als ik whatsapp opstart dan krijg ik helaas de melding: NB tablets worden momenteel niet ondersteund. Zodoende kom ik niet toe aan het opgeven van een tel.nr.
    Einde oefening?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in