Wat is 4G, en hoe werkt het?

Wat is 4G en hoe werkt het: 4G is momenteel erg in opkomst en zal dit jaar uitgebreid worden in de Benelux. Steeds meer smartphones en tablets ondersteunen de nieuwe 4G standaard. Maar wat is 4G nu eigenlijk en wat zijn precies de verschillen in vergelijking met 3G internet?

Wat is 4G?

4G is de vierde generatie mobiel internet en de opvolger van 3G. Een 4G verbinding maakt gebruikt van een LTE Netwerk. LTE werkt op een aantal andere frequenties dan het 3G netwerk, daarom werken oude tablets en smartphones vaak niet op het nieuwe 4G netwerk. Daarnaast kan een 4G netwerk op meerdere frequenties werken. In Nederland zal gebruik worden gemaakt van de 800 mHz-band en de 2600 mHz-band, momenteel zijn nog niet alle smartphones en tablets geschikt voor deze frequenties.

4G is vele malen sneller als het 3G netwerk, in theorie kan je downloadsnelheden van ruim 50Mbps bereiken dat is ruim vijf keer sneller als de huidige 3G snelheid. Momenteel is 4G netwerk erg in opkomst in Nederland. Momenteel zijn drie bedrijven waaronder KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile voorzien van een 4G frequentie. Uiteindelijk zullen alleen KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 4G netwerken gaan uitrollen in Nederland. De uitrol is momenteel van start gegaan maar duurt nog maanden.

Vorig artikelWat is 3G, en hoe werkt het?
Volgend artikelWhatsapp gratis installeren op Android tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in