Adblocker apps verwijdert uit Google Play Store

Google verdient erg veel geld met het tonen van advertenties op verschillende platformen, waaronder met Google en Android. In de Google Play Store waren een aantal adblockers aanwezig welke advertenties en reclames kunnen blokeren, deze week heeft Google alle adblockers verwijderd vanuit de Google Play Store.

De applicaties Adblock Plus en Adaway zijn verwijderd uit de Google Play Store. De reden welke Google heeft is dat de apps de regels overschrijven.

4.4 Niet-toegestane acties. U gaat ermee akkoord geen activiteiten te zullen uitvoeren die de service van Android Market kunnen onderbreken of verstoren, inclusief de ontwikkeling of distributie van Producten die de apparaten, servers, netwerken of andere eigendommen of services van derden kunnen verstoren, onderbreken, beschadigen of hier zonder toestemming toegang toe kunnen verkrijgen, inclusief, maar niet beperkt tot, gebruikers van Android, Google of enige mobiele netwerkprovider. U mag klantgegevens die u via Android Market heeft ontvangen, niet gebruiken om Producten buiten Android Market te verkopen of te distribueren.

Het betekend niet dat je de applicatie niet meer kan gebruiken, als er een adblocker aanwezig is op je smartphone zal deze gewoon blijven werken, de applicaties zullen vanuit de Google Play Store geen ondersteuning meer ontvangen voor updates en ondersteuning. Ook is reclame vaak de enigste bron voor een ontwikkelaar van een applicatie, daarom zijn er ook vaak betaalde applicaties aanwezig waarin geen advertenties zichtbaar zijn. 

Vorig artikelGrote update beschikbaar voor 4 Plaatjes 1 Woord
Volgend artikelWhatsapp update voor Android; nieuw design

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in