BlackBerry Z10 verkoopt slecht in Amerika; aandeel zakt met 4,5%

Volgens BlackBerry verkoopt de Z10 erg goed, maar Goldman Sachs zag dit toch anders en verlaagde de waardering van BlackBerry. Het bedrijf merkte dit vandaag al op de beurs, het aandeel BlackBerry zakte 4,5% in waarde.

Weinig interesse

Het ging de afgelopen maanden goed met BlackBerry, het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 werd positief ontvangen en ook het nieuwste toestel, de Z10, verkocht goed in Europa. Afgelopen vrijdag maakte de telefoon zijn opwachting in de Amerikaanse winkels maar daar is weinig interesse.

Slechte marketing

Volgens Simona Jankowsky van Goldman Sachs ligt de slechte verkoop van de Z10 aan slechte marketing rondom het toestel. Winkels verkopen dagelijks minder dan tien Z10’s en dat was de voor Goldman Sachs de reden om BlackBerry’s waardering te verlagen naar ‘neutraal’.

Kwartaalcijfers

De beurs reageerde hier direct op, op moment van schrijven is het aandeel BlackBerry al ruim 4,5% gezakt. BlackBerry maakt eind deze maand de eerste cijfers rondom de Z10 bekend, dan zullen we alles te weten komen over de (matige) verkoop.

Vorig artikelSony: Android 4.1 voor Xperia Tablet S komt eraan
Volgend artikelSpotify wil ook digitaal films en series streamen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in