Samsung Galaxy Core gelekt; S4 design met mindere specificaties

Samsung Galaxy Core gelekt; S4 design met mindere specificaties

De originaliteit is bij Samsung ver te zoeken, vanaf morgen ligt de high-end S4 in de Nederlandse schappen en volgens de geruchten komt daar over enkele maanden een S4 Mini bij. Ondertussen is het bedrijf druk bezig met een nieuwe smartphone, deze is vandaag via een Russische website naar buiten gelekt.

Design; look a like S4

Het gaat om de Samsung Galaxy Core; een toestel met midrange specificaties dat met twee simkaarten overweg kan. De designafdeling bij Samsung levert denk ik vier toestellen per dag af, eerder zagen we al de Galaxy S3 met verschillende varianten (zowel in uiterlijk als in specificaties) en ook met de S4 is het weer het geval. De Core lijkt enorm veel op zijn grotere en duurdere broer, kijk maar eens naar de camera aan de achterzijde, deze zit precies op dezelfde manier in het toestel verwerkt als bij de S4. Er zijn mensen die de S4 er geweldig uit vinden zien, deze telefoon zal dan ook wel in de smaak vallen.

Specificaties; midrange maar wel dualsim

In de afgelopen maanden zijn al verschillende vlaggenschepen aangekondigd, deze beschikken over 2GB werkgeheugen, een hoog geklokte quadcore of zelfs octacore processor en een Full-HD scherm. Gelukkig worden er nog steeds midrange (maar ook low-end) smartphones gemaakt, anders was de smartphone markt nooit zo groot geweest. De Galaxy Core is zo’n midrange toestel, prima specificaties en dualsim mogelijkheid.

Het 4,3” WVGA-scherm werkt samen met Android 4.1 Jelly Bean en 786MB werkgeheugen. Intern is 8GB te vinden, dit is gelukkig uit te breiden via een Micro-SD kaartje. De camera aan de achterzijde heeft een maximale resolutie van 5 megapixels; fors minder dan het 13 megapixel exemplaar van de S4. In de Core zit een 1,2Ghz dualcore-processor en ook zaken als WiFi, Bluetooth, GPS en 3G zijn aanwezig. Of het toestel overweg kan met 4G is onduidelijk.

Deze zomer, waarschijnlijk niet in Nederland

De Galaxy Core komt deze zomer in een beperkt aantal landen uit, Nederland zit hier zeer waarschijnlijk niet bij. Het gaat hier nog om geruchten dus voor meer informatie zullen we moeten wachten totdat Samsung het toestel daadwerkelijk aankondigt.

samsung-galaxy-core

Vorig artikelAcer liquid E2 smartphone aangekondigd
Volgend artikelScreenshots Build 9385 Windows 8.1 uitgelekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in