Sony brengt kleine software update voor Xperia Z uit

UPDATE 17:20 : Ik had het er vanmiddag al over, maar nu is er meer informatie over de software update naar buiten gekomen. All About Phones kwam erachter dat de update via de pc/mac al voor Nederlandse gebruikers te installeren is. De OTA-update zal dus deze week al volgen. All About Phones heeft gekeken naar de veranderingen die de update met zich meebracht en kwam tot de conclusie dat het toestel wat sneller is geworden.

In Quadrant benchmark haalde de Xperia Z een score van 8001 punten, 300 hoger als voor de update. Daarnaast zijn de kleuren van het menu aangepast; ze waren eerst grijs maar nu zwart. Het ligt voor de hand dat de kleuren nu beter op het toestel weergeven worden, en de website beaamt dat. Ook de on-screen Android-knoppen zijn nu zwart, waar ze voor de update nog grijs waren. GSMArena meldt dat ook de camera onder handen genomen is; foto’s zouden er beter uitzien en ook scherper lijken. Dat is natuurlijk goed nieuws!

Ook heeft Sony een aantal widgets veranderd en het mini apps-icoontje is geüpdatet. Deze oogt nu een stuk moderner. Als laatste is het toetsenbord aangepast, deze is voorzien van een nieuwe skin

De Sony Xperia Z, het vlaggenschip van het Japanse bedrijf, is alweer een aantal maanden op de Nederlandse markt en vandaag heeft het toestel een kleine software update gekregen. Althans, in Frankrijk. In Nederland is de update nog niet beschikbaar, maar de verwachting is dat die snel komt. Wat brengt de update met zich mee? Dat lees je hieronder.

Update

De update draagt de naam 10.1.1.A.1.253 en na de update draait je toestel nog steeds op Android 4.1.2 Jelly Bean. Je kunt, nadat de update op je Xperia Z geïnstalleerd is, wel de witbalans van je scherm aanpassen. Ook zijn er diverse visuele aanpassingen gedaan en heeft Sony de nodige bugs verholpen. Welke dat zijn vertelt het bedrijf echter niet. We zijn benieuwd of de Xperia Z na deze update wat soepeler loopt.

Meer informatie

Zelf heb ik een Sony Xperia Z dus ook ik kijk uit naar de update. Zodra er meer nieuws over deze software update is zullen we dat natuurlijk zo snel mogelijk melden. Ik ben daarnaast bezig met een review van het toestel, deze verschijnt zo spoedig mogelijk (1/2 weken) online.

sony-xperia-z

Vorig artikelSony presenteert Xperia A; alleen voor Japan
Volgend artikelNieuwe afbeeldingen Samsung Galaxy S4 Mini opgedoken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in