Gratis bellen via Facebook App mogelijk

Het is nu mogelijk om doormiddel van de Facebook app gratis te bellen via een actieve internetverbinding. De mogelijkheid is al langer beschikbaar in het buitenland, vanaf vandaag is de mogelijkheid ook beschikbaar in Nederland. De belfunctie is zonder update te gebruiken op je smartphone of tablet voor zowel Android als iOS.

De bel gratis functie is zichtbaar op de profielpagina van je Facebook pagina, als je op de pagina zit zie je een knop staan met de tekst Bel Gratis. Bellen is niet geheel gratis op een mobiele telefoon aangezien de dienst een internet verbinding nodig heeft, het kan zowel via WiFi en 3G, let erop dat het dataverkeer tijdens een 3G verbinding flink kan toenemen.

Facebook heeft een enorm bereik waardoor de applicatie wel is een geschikt alternatief kan worden voor populaire applicatie’s zoals Skype en andere Voip apps. Ook de providers zullen als de dienst populairder wordt de inkomsten zien dalen, wat momenteel ook al met de SMS functie is gebeurd na de lancering van Whatsapp.

Een nadeel van de bel functie is dat als je telefoon af gaat je niet een bel toon krijgt maar een pop-up melding, hierdoor heb je niet echt door of je gebeld wordt. De beste methode is om de applicatie Facebook Messenger te installeren. In de Facebook Messenger applicatie klik je op de button contacten ( rechtsboven) en zoek je naar een contact persoon, dan krijg je het chat scherm te zien, als je nu op de informatie knop klik zie je de optie bel gratis.

[alert type=”info”]Update: De bel functie is alleen actief als de Facebook App op beide telefoons actief is.[/alert]

Vorig artikelTumblr officieel overgenomen voor 1,1 miljard dollar
Volgend artikelNieuwe Galaxy S4 Active gelekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in