Review: Libratone Zipp Speaker

Conclusie

Libratone heeft met de Zipp een prima speaker uitgebracht welke ten opzichten van eerdere Libratone producten vele verbeteringen heeft. De Zipp is vooral handig voor buitenshuis aangezien er een interne accu aanwezig is, waardoor je ook onderweg de Libratone zipp prima kan gebruiken. De accu valt zeker niet tegen, en heeft een ruimte afspeeltijd onder AUX en USB, wil je via WiFi muziek beluisteren dan moet je wel wat inleveren van de accu capaciteit en gaat de Zipp ongeveer 4-5 uur mee, dit komt voornamelijk door de WiFi module welke aanwezig is.

P1060878_1200x900

Dankzij de vele mogelijkheden van de speaker, kan je diverse apparaten aansluiten. Vooral de aanwezigheid van WiFi is een zeer leuke feature voor binnenshuis, zodat je draadloos muziek kan streamen naar de speaker. Helaas heeft de speaker geen optische aansluiting en bluetooth. Een Bluetooth verbinding was wel welkom geweest aangezien je dan sneller verschillende apparaten kan aansluiten. Met de USB en Aux kan je heel wat aansluiten, maar een Bluetooth verbinding geeft toch net iets meer mogelijkheden.

Het ontwerp van de Zipp is vooral een persoonlijke smaak, je houdt ervan of niet. Persoonlijk vinden wij de Zipp vanwege de stoffen cover een prima speaker welke een goed en modern uiterlijk heeft, vooral door de aanwezigheid van meerdere kleuren kan je vaak afwisselen. De Zipp heeft een redelijk gewicht waardoor deze prima blijft staan onder alle omstandigheden, de box voelt ook zeker niet goedkoop aan, en is van stevig materiaal.

P1060853_1200x900

Het aansluiten van de Libratone zipp gaat erg makkelijk doormiddel van de meegeleverde handleiding en de hulp op de website van Libratone, tevens is er ook een App aanwezig waarmee je de Libratone Zipp kan configureren, deze app werkt prima. Al waren meer mogelijkheden welkom geweest, zoals een equalizer. Maar met de huidige app kan je de standaard functie’s en instellingen aanpassen wat het belangrijkste is voor de Zipp, zo kan je het netwerk instellen en de locatie waar de speaker staat.

De Speaker werkt zowel op iOS als Android zonder problemen, de Zipp is wel meer ontworpen voor Apple aangezien een iOS device vele malen sneller is aan te sluiten dan een Android apparaat. Maar wij hebben het getest en ook op een Android device werkt de speaker prima, al kost het wel wat moeite met het vinden van de juiste DLNA app. Je kan natuurlijk ook een Android device connecten doormiddel van USB of AUX.

Als je kijkt naar de concurrentie waaronder de Beolit 12 (€ 685,-) en diverse andere speakers valt de prijs van 339 euro of 449 euro redelijk mee. De 449 euro versie is voorzien van 2 extra covers in diverse kleuren. De Jambox is wel goedkoper maar daarvan is de kwaliteit minder. De Zipp beschikt over een prima prijs kwaliteit verhouding en heeft voldoende volume capaciteit, voornamelijk de compactheid en aanwezigheid van een interne accu is een plus punt.

Zeer krachtige geluiden uit een kleine portable speaker

Pluspunten

  • Libratone App voor Android en iOS
  • Zeer goed geluid voor portable speaker
  • Goede kwaliteit accu
  • In diverse kleuren beschikbaar
  • Muziek afspelen via AirPlay, USB en AUX;
  • 360 graden sound
  • Prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Geen Bluetooth 
  • Geen optische aansluiting
  • Oplader is vrij lomp

 

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikel‘Motorola komt ook met goedkope Moto X smartphone’
Volgend artikelAsus stopt officieel met Windows RT

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in