Review: Libratone Zipp Speaker

Installatie:

De installatie van de speaker kan voor de niet ervaren gebruiker lastig zijn, maar gelukkig heeft Libratone zowel op de website als in de handleiding een prima stappen plan beschreven hoe je de diverse mogelijkheden kan activeren. Als de Zipp eerder is gebruikt op een netwerk dien je eerst een reset uit te voeren, aangezien je de oude instellingen dan kwijt ben. Verander je vaak van plek onder diverse WiFi netwerken en instellingen dan dien je de Zipp wel te resetten, een reset is echter binnen enkele seconden gebeurd.

Aangezien de Libratone Zipp een eigen WiFi verbinding verzend, kan je deze beheren vanaf een laptop, smartphone of tablet. Via de configuratie pagina welke je kan bereiken door het IP Adres kan je diverse instellingen veranderen. Het standaard IP Adres van de zipp is: 192.168.1.100, Met dit IP adres open je de configuratie pagina, waardoor je enkele instellingen kan aanpassen. Op de webpagina heb je onder andere de mogelijkheid op de Speaker naam te veranderen en de naam voor de WiFi verbinding. Deze optie’s kan je ook veranderen doormiddel van de iPhone en Andoid app.

P1060876_1200x900

 Aansluit mogelijkheden:

Muziek thuis: Als je thuis aan de gang wil gaan met de Libratone Zipp kan je de Airplay functie gebruiken. Deze functie is beschikbaar voor de iPad, iPhone en iPod Touch ook is het mogelijk om muziek te streamen vanaf iTunes op de computer en Mac.

Muziek onderweg: Wil je onderweg genieten van muziek dan kan je de Playdirect functie gebruiken, deze functie werkt zonder WiFi verbinding waardoor je buiten het gebruik van WiFi toch muziek kan luisteren. Deze functie is alleen beschikbaar voor iOS en Mac devices. Door diverse netwerk mogelijkheden is de Zipp een prima speaker. Wij hebben beide mogelijkheden getest en werkt naar behoren, al duurt het connecten met de WiFi verbinding soms redelijk lang, dit is af en toe en zeker niet altijd.

Ook heb je natuurlijk de mogelijk om een apparaat aan te sluiten doormiddel van de Aux en USB aansluiting, het voordeel van de USB aansluiting is dat je tablet, of smartphone gelijk kan opladen terwijl je muziek luistert.

P1060845_1200x900

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de Libratone Zipp review

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikel‘Motorola komt ook met goedkope Moto X smartphone’
Volgend artikelAsus stopt officieel met Windows RT

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in