Zes jaar oude tweeling geeft 1200 euro aan iPad app uit

Iedereen kan omgaan met een iPad, al zijn de in game aankopen bij kinderen niet zo’n heel goed idee. Een zes jour oude tweeling uit Engeland heeft namelijk op de iPad van hun ouders in een spel voor ongeveer 1200 euro aan virtuele huisdieren gekocht. Volgens de vader van de tweeling hebben de kinderen nog geen waarde van geld, ze zagen de in-game aankopen als een snelle methode om snel nieuwe huisdieren binnen te halen voor de game.

Het was ook te verwachten aangezien de vader van de kinderen het Apple account ID wachtwoord heeft verteld, bij elke aanschaf hebben ze het wachtwoord netjes ingevuld. De vader is echter niet boos op zijn kinderen maar wel op de ontwikkelaar van de game, hij vind dat de ontwikkelaar meer actie moet ondernemen om dit soort ongelukjes’ te vermijden. Apple heeft het aankoop bedrag inmiddels teruggestort op de creditcard, het is momenteel nog onduidelijk om welke game het gaat.

In-Game populair:

Apps met in game aankopen stijgen enorm snel in de App Store, ontwikkelaars zien dat deze methode meer geld opbrengt dat de betaalde apps. Ook bij de grotere apps zien we het in-game platform steeds vaker terug. De mobiele app van Fifa 14 is gratis, maar voor extra content moet de gebruiker in game een pakket betalen waardoor alle functie’s beschikbaar zijn

 

Vorig artikelDe beste tips om binnen je databundel te blijven
Volgend artikelRockstar erkent problemen GTA Online: Kan jij online?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in