Review: Wolfgang AT-AS45LTE 4G smartphone

Vanaf zaterdag 21 februari wordt er in Nederland bij de Aldi filialen weer een nieuwe smartphone verkocht, het gaat hierbij om de nieuwe Wolfgang AT-AS45LTE smartphone. Het is bij Wolfgang enige tijd stil geweest, maar nu komt het bedrijf met een compleet nieuw model welke beschikt over vele interne verbeteringen. Zo beschikt de smartphone over 4G en een Snapdragon processor

DSC_0764

De smartphone

Wolfgang heeft de smartphone uitgerust met een 4,5-inch scherm wat goed is voor een resolutie van 960×540 pixels. De smartphone wordt aangedreven door een 1,4Ghz processor. De Quad Core processor van het merk Qualcomm wordt ondersteund door een 1GB RAM module. Intern is er 8GB opslagcapaciteit aanwezig, tevens is het mogelijk om de opslagcapaciteit te vergroten met 64GB via een microSD kaart. De nieuwe Wolfgang heeft namelijk ondersteuning voor een microSD kaart tot maximaal 64GB.

De Wolfgang AT-AS45LTE smartphone draait op een Qualcomm MSM8916 quad-core processor, er zijn vier kernen aanwezig welke draaien op een snelheid van 1,4Ghz. Voorheen gebruikte Wolfgang voornamelijk alleen chipsets van Mediatek, maar de Wolfgang AT-AS45LTe beschikt als eerste Wolfgang smartphone over een Qualcomm MSM8916 chipset, beter bekend als de Snapdragon 410, dit is een 64-bit processor met 4G ondersteuning.De processor wordt ondersteund door een Adreno 306 GPU.

DSC_0753

Software

De smartphone draait op Android 4.4, met een ROM afkomstig van Wolfgang. De custom ROM beschikt over verschillende aanpassingen, maar deze zijn minimaal doorgevoerd in het systeem. Zo zijn er nauwelijks applicaties aanwezig in de software. In vergelijking met de Galaxy toestellen van Samsung draait er geen zware TouchWiz interface bovenop de Android versie. De komst van Android 4.4 naar de Android smartphones zorgt ook voor een sneller systeem, de nieuwe Android versie gaat namelijk beter om met de aanwezige RAM capaciteit en tevens is het OS flink aangepast qua performance.

Beschikbaarheid

Wolfgang verkoopt de nieuwe smartphone vanaf zaterdag 21 februari in de Nederlandse Aldi filialen, voor een bedrag van 199 euro. Zeker gezien de specificaties en de 4G ondersteuning is dit een goed bedrag. Gezien de beperkte oplage van de vorige Wolfgang smartphone, kan de Wolfgang AT-AS45LTE snel uitverkocht zijn bij de Nederlandse Aldi filialen.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS45LTE:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

9 REACTIES

 1. Heb aldoor problemen met mijn touchscreen, zijn er meer die daar last van hebben. Misschien nog tips. Dit is het tweede toestel al de eerste was het scherm zichtbaar beschadigd.

  • Ik heb ook al meerdere problemen met het glas.. deze wordt nu voor de tweede keer vervangen. Ik heb de telefoon twee keer laten vallen (iets wat ik niet moet doen maar wat iedereen overkomt denk ik. heb ik eerder nooit problemen mee gehad) en beide keren het glas helemaal kapot (telefoon ook totaal onbruikbaar).. er is voor mijn gevoel iets met die plaat.
   De eerste keer heb ik de plaat laten vervangen maar nu vraag ik ze om mij aan te geven of dit misschien een ontwerpfout in de telefoon is en of zij bereid zijn deze onder garantie te herstellen. Ik ben benieuwd

   • Hoi Martijn,

    Bij mij ook glas kapot. Van service afdeling bellen ze niet gelijk terug. Hoe is bij jou schermreparatie verlopen en ben benieuwd hoeveel reparatie eigenlijk kost…
    Alvast bedankt

 2. wie weet hoe je de foto”s die je maakt . gelijk naar de ex sd kaart worden getransporteerd.
  hij staat al op sd kaart bij foto toestel.

 3. Zojuist deze Wolfgang gekocht. In tegenstelling tot wat ik overal lees kan er blijkbaar geen 64 GB kaartje in. Op de verpakking staat nl dat hij geschikt is voor 32 GB geheugenkaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here