Russische kerngeleerden opgepakt na minen cryptocurrency met supercomputer

Een groep Russische nucleaire wetenschappers is afgelopen vrijdag opgepakt nadat ze tijdens werktijd een supercomputer hadden gebruikt voor het minen naar cryptocurrency. Volgens de FSB hadden ze gebruik gemaakt van een supercomputer van het Federale Nucleaire Centrum in de stad Sarov.

Supercomputer

Zo hebben verschillende media laten weten. De kerngeleerden zijn ontdekt nadat ze probeerde om de computer te koppelen aan het internet. Een connectie naar het internet is ten strengste verboden om zo cyberaanvallen en hackers buiten de deur te houden.

De supercomputer welke werd gebruikt, werd in 2011 in gebruik genomen en heeft een rekenkracht van ruim 1 petaflop. Destijds was het een van de snelste computers wereldwijd.

De computer waarmee de wetenschappers de cryptomunt probeerden te minen staat in Sarov, West-Rusland. Het is een afgesloten gebied, waar onder andere de eerste nucleaire bom van de Sovjetunie werd geproduceerd.

Voor het minen van cryptocurrency is het vereist om complexe berekening uit te voeren. Tegenwoordig zijn de berekeningen zo zwaar geworden dat er specifieke hardware vereist is.

Opzoek naar cryptocoins, welke in 2018 nog veel potentie hebben? Bekijk de top 3 altcoins.

Vorig artikelARK cryptocurrency: Wat is ARK en wat kan je ermee?
Volgend artikelZo investeer je veilig in bitcoins of andere cryptomunten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here