Zo investeer je veilig in bitcoins of andere cryptomunten

In Nederland zijn er steeds meer Nederlanders welke interesse hebben in de bitcoin en cryptomunten. In 2009 verscheen de bitcoin, en sinds 2009 zijn er veel munten bij gekomen is de Bitcoin natuurlijk flink gestegen. Maar hoe investeer je veilig in de munten?

Hoe koop je bitcoins?

Bitcoins kopen is tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk. Er zijn een aantal Nederlandse instanties waarbij je eenvoudig vanaf je bank de munten kan aanschaffen, voorbeelden zijn BTC Director, Bitonic en bijvoorbeeld LiteBit.

Het is vooral voor de nieuwe investeerders belangrijk om goed te onderzoeken waar ze hun geld in gaan investeren. Eigen onderzoek is hierbij erg belangrijk. Tegenwoordig zijn er enorm veel munten, waardoor er ook veel scam tussen zit. Zoek de goede projecten uit de vele coins en verdiep je goed in de techniek. Voorbeelden van projecten met een toekomst en een prima team zijn; NEO, Ethos en ARK.

Een aantal tips:

  • Verdiep je in het project
  • Bekijk het doel van de cryptovaluta en de mogelijkheden
  • Bekijk de populariteit en interesse op social media
  • Informeer je in de techniek en het team
  • Informeer je in de samenwerkingen en de roadmap

Veilige plek

Ook is het van belang om je goed te verdiepen in de techniek en de veiligheid. Exchanges zijn het grootste doewit van een hack. Dit zijn plekken waar je de cryptovaluta kan kopen en vervolgens ook kan bewaren. Doordat er zoveel geld in cryptomunten omgaat zijn exchanges interessante doelwitten voor hackers.

Bij cryptovaluta is er sprake van een public key en een private key. De public key kan je het beste zien als je publieke bankrekening nummer. De private key is vervolgens je pincode. Het is vooral van belang dat de private key nooit in handen komt van vreemden.

Bij online exchanges heb je vaak alleen de private key, maar niet de private key. Mocht je de munten online bewaren, dan is het verstandig om altijd een complex wachtwoord te configureren met 2FA authenticatie.

Tips voor de veiligheid

  • Overweeg altijd een backup van je keys en wachtwoorden
  • Gebruik wanneer mogelijk Two-Factor authentication
  • Gebruik wanneer mogelijk altijd een hardware-wallet zoals de Ledger Nano S
  • Versleutel wachtwoorden, documenten en private keys
  • Investeren in een nieuwe munt? Doe goed onderzoek, zo voorkom je scam-projecten.

In dit artikel is meer informatie te vinden over de veiligheid

Hoeveel geld?

Een vraag welke vaak voorbij komt. Hoeveel geld moet je investeren in de cryptovaluta? Mocht je toch geld in bitcoins willen steken, dan is het verstandig om alleen te investeren wat je kan missen.

Bekijk meer informatie over cryptocurrency in het uitgebreide artikel overzicht.

Vorig artikelRussische kerngeleerden opgepakt na minen cryptocurrency met supercomputer
Volgend artikelAndroid 8.1 Oreo beschikbaar voor Nokia 8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in