Review: Aldi Wolfgang AT-AS40D smartphone

Inleiding & reactie’s 

Wolfgang heeft deze week weer een nieuwe in de verkoop, het gaat hierbij om de nieuwe Wolfgang AT-AS40D, een smartphone welke verkocht zal worden voor een bedrag van 99 euro. Voor dit bedrag krijg je nog redelijk goede specificatie’s waaronder een dual sim mogelijkheid en een 4-inch scherm met een resolutie van 800×480 pixels.

De Wolfgang AT-AS40D draait op Android 4.1 en beschikt over een 1Ghz processor met 512MB Ram, ook heeft Wolfgang de smartphone uitgerust met een 4-inch scherm met een resolutie van 800×480 pixels. Aan de achterzijde van de smartphone is een 5 megapixel camera aanwezig terwijl er aan de voorkant een 0,3 megapixel camera aanwezig is.

Ook heeft Wolfgang de smartphone uitgerust met voldoende mogelijkheden waaronder Bluetooth 4.0, Wifi, GPS, A-GPS, Gyroscoop en een accu met een vermogen van 1500mAh. De afmetingen van het toestel zijn 12.6×6.2×1.3 cm en weegt 149 gram.

De Wolfgang AT-AS40D smartphone is ook uitgerust met een dual sim mogelijkheid, hierdoor is het mogelijk om twee simkaarten afhankelijk van elkaar te gebruiken, dit is erg makkelijk als je bijvoorbeeld werk en privé gescheiden wil houden.

Zoals alle Wolfgang smartphones is ook deze smartphone voorzien van een dual-sim mogelijkheid, hierdoor kan je 2 simkaarten afhankelijk van elkaar kan gebruiken, dit is erg handig voor mensen die een zakelijk en privénummer in één toestel willen combineren. Alle telefoons uit de Wolfgang serie beschikken over de dual sim mogelijkheid. Vooral de prijs van het toestel is zeer goed, een goedkope instap Android smartphone, met toch nog voldoende eigenschappen, maar hoe doet de Wolfgang AT-AS40D het in de praktijk?

AT-AS40D001

 

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS40D Smartphone

Vorig artikelWhatsapp krijgt binnenkort belfunctie
Volgend artikelOppo find 5 eindelijk beschikbaar in Europa

17 REACTIES

  1. Heeft iemand een nog werkende accu voor de AT-AS40D liggen die niet meer wordt gebruikt? Mijn dochter had dit toestel, de accu ging bol staan en die hebben we er voor de veiligheid uitgehaald. Ze heeft een andere mobiel gekocht omdat ze ook een schermdefect had (eigen schuld, laten vallen…) maar nu blijken er nog dingen op de oude mobiel te staan die ze er niet heeft afgehaald. En de oude accu stond inmiddels zo bol dat die niet meer in haar toestel geplaatst kon worden. Dus is het nodig om nog één keer een accu in haar toestel te stoppen om de gewenste gegevens te backuppen. Kan iemand helpen?

    Dank,
    Myra

  2. Ik heb de Wolfgsang telefoon model AT-AS40SE aangeschaft in augustus 2013
    nu kan ik al 3 dagen niet bellen of gebeld worden.
    Ik zie wel gesprekken binnenkomen en als ik dan opneem hoor ik niets, hetzelfde geldt voor als ik wil bellen kan nummer selecteren en vervolgens hoor ik niets.
    Ik heb de telefoon al gereboot, sim me3t gum schoongemaakt, batterij eruit en terug gezet naar fabrieksinstellingen.

    Hoe kan ik dit oplossen misschien is het iets heel klein.

  3. Nu bijna een maand in bezit en zeker niet ontevreden. Nog geen vastloper gehad. Wel moet ik erbij zeggen dat dit mijn eerste smartphone is en dat ik alleen wifi gebruik waar dat gratis beschikbaar is (en dat is best vaak is gebleken). Dat de batterij iedere avond geladen moet worden is normaal voor een smartphone. De app van NU.nl werkt erg snel zodat je in no time weer op de hoogte bent van de laatste nieuwsfeiten. Ook navigeren met TomTom gaat uitstekend en daarbij heb je geen internetverbinding nodig.
    Toch heb ik één probleem en dat is dat de internetverbinding thuis ontregeld raakt wanneer ik op de Smartphone een groot bestand download zoals een app bijvoorbeeld. Bij gewoon surfen heb ik er geen last van. Ik heb dit gemeld bij Wolfgang en mijn provider (Ziggo) en beiden vermoeden dat dit aan mijn router ligt.

  4. Als ik de resencies/beoordeling van dit toestel lees op deze website, dan is het prima en positief, hoewel je egen highe-end toestel moetr verwachten voor E99 zoals wordt bedoeld, maar je kan prima op internetten, whatsappen, gps-en etc. De snelheid zou wat minder zijn maar er zit geen dual core processor op (single core), maar kan je niet verwachten voor dit bedrag. Enige wat negavtive punt was dat zware games en apps niet goed werken omdat het beeld achterblijft/flikkert.
    Als ik de meningen hier lees van o.a Marck van Dijk, Gerda de Jong en Bud, dan lijken het me gevallen van “retourneren” ivm fabrieksfoutjes..
    Ook worden positieve verhalen minder vermeld omdat tevreden klanten eenmaal niets searchen over hun toestel op het i’net ;-). Wil zelf gauw 1 Wolfgang aanschaffen en word niet vrolijk van lezen van de resencies. Maar probeer het zo te nuanceren..totdat echt overtuigd het tegendeel blijkt.

  5. Ik heb deze telefoon ook. Moet zeggen dat ik er nog geen problemen mee heb gehad.
    Toestel is na dag gebruiken wel leeg en het opladen duurt inderdaad erg lang. Verder geen vastlopers, goed bereik, wifi werkt goed, tot nu toe prima tevreden (2 weken in bezit nu, hopelijk blijf ik tevreden)

  6. In de test lijkt het nog wel wat maar gezien de reacties hier dan ben je er snel klaar mee. Niet doen dus want dan is het toch nog altijd €100,00 weggegooid geld.
    Maar wat ik me vooral afvraag; Zou er echt ergens op de wereld een Wolfgang fabriek bestaan waar ze dat soort dingen maken? Lijkt me sterk in deze tijd. Dus waarschijnlijk is het een uitgerangeerd model of wie weet nog wel een actueel model wat bij een andere meer gerenommeerde fabrikant wordt gemaakt. En die tegenhanger (zijn tweeling) broer of zus) had ik graag in deze test ontmoet. Dan kom je verder en leer je een ding met ook die ervaringen beter kennen. Vaak zijn er met dat soort ervaringen ook al mogelijke oplossingen voor diverse problemen te vinden.

  7. Bedankt voor jullie reacties. Ik wilde eentje voor mijn zoon van 12 jaar kopen. Door jullie reacties weet ik genoeg. Voor dat geld heb ik ook een smartphone (Samsung) zonder de genoemde ellende.

  8. heel veel spijt weggegooid geld batterij een aan fluiting wifi werkt hopeloos spraak modus is waardeloos een advies NIET KOPEN !!!!!!!!!!

  9. Nu daar ben ik nog en keer,ben er nu helemaal klaar mee vertel ik van de week dat het toestel het thuis goed doet, nou nu niet meer moet nu ook thuis de batterij eruit halen voor dat ik weer een telefoontje kan plegen waardeloos.
    Ik heb het toestel toch immers om mee te bellen? Jammer was zo’n leuke aanbieding!

  10. Ik heb precies hetzelfde als Marck van Dijk, haal de batterij eruit en dan doet het toestel het weer!
    thuis doet het toestel het prima, maar zodra ik in een bosgebied kom gaat het fout!
    Is er dan gewoon geen bereik,lijkt me sterk want later doet het toestel het wel.

  11. Ik heb deze telefoon nu 2 weken en het is uitgelopen op één grote teleurstelling; de batterij is binnen 10 tot 11 uur compleet leeg (zelfs als ik alle apps uitzet en hem s’nachts op vliegtuigmodus zet, is de batterij de volgende ochtend leeg), het opladen neemt meer dan 5 uur in beslag en verder is het mij al meerdere keren gebeurd dat de telefoon de simkaarten zelf uitschakelt waardoor ik sms berichten pas binnenkrijg als ik de telefoon reboot. Ipv te laten zien wanneer deze sms berichten verstuurd zijn, laat hij de tijd zien wanneer ze binnenkomen. Ook is het al een paar keer gebeurd dat ik niet kan bellen, pas na reboot, en wanneer ik gebeld wordt dat ik niets hoor. De camera is hopeloos, wat rood hoort te zijn is paars en wat wit hoort te zijn geel, wat ik ook doe bij de instellingen en bij de ISO, het helpt niets. Ik heb hem al meerdere malen teruggezet op fabrieksinstellingen, maar geen verbetering.

  12. Accu is naar 10 uur bijna helemaal leeg zonder dat ik ook maar en keer heeft gebeld.
    Wie kan mij zeggen wie dat mogelijk is,internet is volledig uitgeschakeld.

    • Ik heb precies hetzelfde Werner en word er wanhopig van. Gisterenavond opgeladen, internet-, emailverbindingen allemaal prima in orde. De telefoon was voordat ik naar bed ging voor 100% opgeladen. Vanmorgen Accu nog voor 35% gevuld, zonder dat ik ook maar een keer heb gebeld en tot op heden heb ik nog geen verbinding met internet en email. ’t is nu avond en ik ben ‘m maar weer aan ’t opladen! Wat ’n fiasco is deze aankoop!

  13. Mijn Wolgang AT-AS40D is een prima telefoon. Maar, het toestel loopt alleen regelmatig vast bij het bellen van een nummer. Een kiestoon hoor ik niet en zie op het scherm dat het probeert te bellen. Ophangen lukt vervolgens ook niet. Het scherm gaat flikkeren. De enige optie is dat de telefoon resetten. Soms heb ik dit meerdere keren achter elkaar. Iemand een idee hoe dit op te lossen is?

    • Mogelijk een probleem met de kontaktpunten tussen de SIM en de phone. Maak de contacten van de sim schoon met een gummetje. Je hebt kans dat hert probleem dan verholpen is. Hetzelfde geldt voor de SD kaart.
      Suc6 joh! 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in