Microsoft presenteert Windows Phone 8

Windows Phone 8 komt in de herfst, zal beschikbaar worden op nieuwe toestellen en zal op een verregaande wijze geïntegreerd zijn met Windows 8. Dat maakte Microsoft woensdagavond bekend tijdens Windows Phone Summit. De nieuwe versie van het besturingssysteem van Microsoft krijgt dezelfde kern als Windows 8 dat ook in de herfst verwacht wordt. Hierdoor kunnen de systemen beide simpel met elkaar samen werken en kunnen er apps worden ontwikkelt voor beide systemen, zodat ze compatible zijn.

Microsoft kondigde bovendien nieuwe handige mogelijkheden aan voor ontwikkelaars, waardoor het eenvoudiger is een grafisch zware app, zoals een game, te maken. Omdat ontwikkelaars nu in één moeite apps kunnen maken voor Windows 8 en Windows Phone 8 hoopt Microsoft meer applicaties op beide platformen te krijgen. Windows Phone loopt wat betreft het aantal apps nog sterk achter bij Android en iOS.

Windows phone 8 gaat tevens dual core en quad core chips ondersteunen. Windows Phone 7 moet het doen met alleen een single core-processor. Ook kunnen Windows Phone 8-toestellen uitgerust worden met een HD-scherm omdat tal van nieuwe resoluties beter ondersteund worden.

De samenwerking die Microsoft met Nokia heeft, zal ook verder worden uitgebreid. Microsoft levert niet alleen het besturingssysteem aan Nokia voor in Lumiatoestellen. Windows Phone 8 zal worden uitgerust met Nokia Maps en het Finse bedrijf levert ook navigtiemogelijheden voor de kaarten-app.Nu maakt Microsoft namelijk nog gebruik van het eigen Bing Maps.

Veel nieuwe functies voor gebruikers werden nog niet getoond, daar wordt later meer over bekend. Wel liet Microsoft weten dat het startscherm wat meer aan te passen is.

Windows Phone 7.5 beschikt standaard over twee rijen met vierkante tegels die linken naar apps. In de nieuwe versie kunnen gebruikers de maat van de tegels zelf aanpassen, live-tegels met direct updates van bijvoorbeeld sociale media op een andere plek zetten en meerdere rijen aanmaken.

Windows Phone 8 moet samen met Windows 8 zorgen voor een groter marktaandeel van Microsoft op de smartphone- en tabletmarkt. Op de smartphonemarkt blijft het bedrijf ondanks eerdere versies Windows nog steken op slechts enkele procenten. Microsoft en Nokia hopen meer aandeel te krijgen op de markt op deze manier.

 

Vorig artikelZTE Grand X LTE voor Europa
Volgend artikelDetails iPhone 5 gelekt, iPhone 5 vele malen beter als Galaxy S3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in