Nokia Lanceert Xpress Browser

Nokia heeft vandaag een nieuwe app gelanceerd voor de Nokia Lumia telefoons, het gaat hierbij om de app Nokia Xpress. Dit is een nieuwe webbrowser welke minder dataverkeer gebruikt dan bij een normale browser. Via de Xpress app kan je ondermeer nieuws en informatie lezen. De data wordt niet direct naar de telefoon verstuurd maar gaat eerst naar de servers van de telefoonproducent, hier wordt de data eerst gecomprimeerd nadat de data  gecomprimeerd is zal deze verstuurd worden naar de gebruikers.

Volgens Nokia wordt hierdoor tot 90 procent minder data verbruikt dan bij een normale browser zou gebeuren. De applicatie download niet de hele website maar enkel de informatie. Deze informatie wordt daarna in een eigen Windows getoond, hierdoor wordt er veel minder data verstuurd.

De applicatie voegt ook enkele andere functies toe, zoals de mogelijkheid om content direct op te slaan in een SkyDrive-profiel. De app is momenteel nog in testfase. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de site van Nokia Beta Labs

 

Vorig artikelTomTom Android app werkt niet op Galaxy SIII, HTC One X en Nexus 7
Volgend artikelAlcatel komt met goedkope Android 4.0 tablet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in