iPhone 5 gebruikers klagen over hoog datavebruik

De iPhone 5 is een aantal weken geleden uitgebracht samen met iOS6 vanaf de lanceerdatum zijn er al een aantal kleine problemen naar boven gekomen. Zo klaagden een aantal gebruikers dat de iPhone 5 erg kras gevoelig is, Apple reageerde hierop dat dit normaal is bij aluminium producten. Ook zijn er problemen binnengekomen van de camera deze zou namelijk als je een foto wil maken met een felle lichtbron een paarse gloed weergeven op de foto.

Daarnaast werd veel geklaagd over Apple’s eigen map-applicatie in iOS 6, deze nieuwe maps app heeft een aantal problemen tegen over de Google Maps applicatie, zo zijn er weinig details en klopen plaatsen en wegen niet of liggen op andere plaatsen. Ook is de streetview functie niet aanwezig.

Vandaag zijn er ook enkele problemen binnengekomen dat de iPhone 5 erg veel data verbruikt  Dit komt door een nieuwe feature in iOS6, als de WiFi-verbinding matig is wordt namelijk automatisch overgeschakeld op de mobiele dataverbinding. De Amerikaanse gebruikers hebben voor dit probleem al een update gekregen.

Er is namelijk een klant van de telecomprovider Telstra welke 5GB data verbruikte door het iOS 6 probleem, hij kreeg een rekening van ongeveer 1020 euro. Ook een vodafone gebruikers heeft een flinke rekening van 4700 euro omdat hij 20GB data heeft binnengehaald. Amerikaanse gebruikers van het Verizon-netwerk hebben geluk want zij krijgen de extra kosten vergoed door hun telecomprovider. Of ook de andere providers de kosten zullen vergoeden is op dit moment nog onduidelijk.

Heb je een iPhone 5? dan raden wij aan om tijdelijk even goed het datavebruik te controleren zodat je niet een flinke onverwachtse rekening binnen krijgt.

Bron: Dailytech

Vorig artikelNieuwe geruchten Samsung Galaxy S4
Volgend artikelInlog problemen MijnKPN verholpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in