Verschil tussen de HTC One X en One X+

HTC heeft na ongeveer zeven maanden een nieuwe opvolger van de huidige HTC One X geïntroduceerd. De smartphone met de naam HTC One X+ is voorzien van een aantal hardware en software verbeteringen. De veranderingen hebben betrekking op de processor, het geheugen, het besturingssysteem, de interface, de accu en de frontcamera. Om het een en ander duidelijk te maken hebben wij de verschillen vergeleken tussen de twee telefoons.

Processor:De HTC One X+ is voorzien van dezelfde proccesor als die van de oudere HTC One X. Dit is een Nvidia Tegra 3 processor. De nieuwe HTC One X+ heeft een kloksnelheid van 1,7Ghz, bij de oude One X was dit nog 1,5Ghz. Dit is een kleine verbetering maar hierdoor kan je wel rekenen op nog snellere prestaties, zoals sneller surfen op internet, sneller downloaden en snellere multitasking. Ook zal het gamen net wat soepeler gaan.

Opslag:De HTC One X+ zal standaard geleverd worden met 64Gb opslag, dit is een flinke verbeteringen aangezien de oude HTC One X over 32GB beschikte. De opslag capaciteit kan je helaas niet uitbreiden met sd kaartjes, dit kon bij het oude model ook niet.  Daarnaast krijg je op beide modellen gratis 25GB Dropbox-geheugen (voor 2 jaar en mits je je registreert voor eind 2013)

Besturingssysteem:De HTC One X Plus wordt standaard geleverd met Android 4.1 Jelly Bean, waar de HTC One X draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Volgens de verwachting zal de HTC One X eind oktober ook de Android 4.1 update krijgen waardoor de functie’s gelijk zijn. Er zijn een aantal nieuwe functie’s in Android 4.1 waaronder: snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing.

Batterij: De HTC One X+ is voorzien van een krachtige accu met een vermogen van 2100mAh dit is een flinke verbetering aangezien de oude HTC One X is voorzien van een accu met 1800mAh. Hierdoor kan je rekenen op een langere batterijduur en hoef je het toestel dus minder vaak op te laden.

Camera:De HTC One X+ heeft aan de achterzijde dezelfde 8 megapixel camera module zitten. Aan de voorkant is de sensor iets verbeterd, deze is van 1,3 megapixel naar 1,6 megapixel gegaan. De frontcamera’s van beide toestellen ondersteunen 720p-videochatgesprekken.

Let op: In Europa is de HTC One X uitgevoerd met een quad core Tegra 3 processor. In Amerika is het toestel voorzien van een dual core snapdragon s4 processor.

Afmetingen:

Conclusie:

De HTC One X+ heeft een aantal erg goede update’s gekregen en maakt hierdoor het toestel net iets beter, het zijn geen enorme verbeteringen maar het is hierdoor wel een beter toestel geworden. Dit komt vooral door de snellere processor, meer megapixel frontcamera en natuurlijk de opslagcapaciteit en accuduur.

De software veranderingen zijn op dit moment nog wel groot maar de HTC One X zal binnenkort ook de Android 4.1 update ontvangen. Als je al een One X in huis hebt, is het daarom niet het geld waard deze in te ruilen voor de Plus-editie, ben je opzoek naar een nieuwe telefoon dan kan je het beste wel kiezen voor de HTC One X+

Specificatie’s:

Video:

Vorig artikelAsus PadFone 2 waarschijnlijk toch naar Nederland
Volgend artikelAMD Trintiy-APU geklokt naar 7,3Ghz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in