Alle informatie over de nieuwe Apple iPad mini

Apple zal waarschijnlijk op 23 oktober 2012 een nieuwe iPad mini aankondigen. Op dit moment is dit gerucht nog niet bevestigd door Apple maar we gaan er uiteraard wel van uit aangezien er meerdere geruchten verschijnen en Apple vandaag de uitnodigen heeft verstuurd voor een media event. Meer informatie over het media event kan je hier vinden.

Tijdens het evenement zal Apple waarschijnlijk een nieuwe iPad mini presenteren. Dit is een kleine iPad welke waarschijnlijk beschikt over een 7,85″ scherm met een resolutie van 1024×768 pixels. De tablet is waarschijnlijk voorzien van een Apple A5 processor, dit is dezelfde processor welke ook aanwezig is bij de iPad 2 en iPhone 4S.

iPad mini voorzien van 7,85″ scherm:

Volgens de geruchten zal de iPad mini voorzien zijn van een 7,85″ scherm. Dit is een flink stuk kleiner dan de huidige iPad welke een scherm heeft van 9,7″ inch. Maar de iPad heet niks voor niks iPad mini.  Waarschijnlijk is de iPad mini voorzien van een display met een resolutie van 1024×768 pixels. De iPad mini zal niet voorzien zijn van een retina display om zo de kosten laag te houden, het doel van Apple is daarom ook dat de iPad een goedkope maar goede tablet moet zijn welke zal gaan concurreren met de Google Nexus.

Lighting dockconnector:

Het is bijna zeker dat de iPad mini is voorzien van de nieuwe lighting connector aangezien de nieuwe iPhone 5 ook is voorzien van deze connector. Waarschijnlijk wil Apple deze connector de nieuwe standaard maken. Het voordeel is dat er veel ruimte is voor andere onderdelen aangezien de dock connector een flink stuk kleiner is dan zijn voorganger. Het nadeel is dat diverse oude Apple accesoires en docking station niet zullen werken. Op onderstaande afbeelding is een onderdeel van de iPad mini te zien volgens de geruchten:

Prijs iPad mini:

Deze week zijn er al enkele prijzen uitgelekt van de iPad mini.  In het database systeem van de Media Markt in Duitsland zijn maar liefst 16 varianten van de iPad Mini gespot, variërend in prijs van 249 euro tot 649 euro.

Volgens het database systeem zal de iPad mini verkrijgbaar zijn in zwart en wit, daarnaast komt er van elke kleur een 8GB, 16GB, 32GB en 64GB versie. Elke variant zal leverbaar zijn in een WiFi versie maar ook een WiFi+3G model. De goedkoopste iPad mini zou 249 gaan kosten, voor deze prijs krijg je 8GB opslaggeheugen en wifi. Het duurste model zou 649 euro moeten kosten, hiervoor krijg je 64Gb aan opslaggeheugen en 3G+WiFi.

iPad Mini prijzen:

8GB Wifi: 249 euro
8GB Wifi plus 3G: 349 euro

16GB Wifi: 349 euro
16GB Wifi plus 3G: 449 euro

32GB Wifi: 449 euro
32GB Wifi plus 3G: 549 euro

64GB Wifi: 549 euro
64GB Wifi plus 3G: 649 euro

Processor iPad mini:

Het is op dit moment nog erg onduidelijk welke processor aanwezig zou zijn bij de iPad mini. Waarschijnlijk zal Apple een A5 of een A6 processor uitkiezen voor de iPad mini. De A5 processor is meer gericht als de tablet zo goedkoop mogelijk moet worden, deze processor is ook gebruikt bij de iPad 2.

De A6 processor is momenteel werkzaam in de iPhone 5. Deze processor is net weer iets sneller en beter dan zijn voorgangers. Wij gaan er zelf van uit dat Apple gebruik gaat maken van een Apple A5 processor om zo de kosten laag te houden waardoor meer mensen zullen overwegen om de mini tablet te kopen.

Livestream/ Liveblog:

Zoals je wellicht al weet heeft Apple op 23 oktober een liveblog gepland. Wij zullen op deze datum uiteraard een live blog/ live stream houden waarmee je het evenement op de voet kan volgen. Waarschijnlijk zal Apple zelf geen live stream uitvoeren aangezien dit bij de iPhone 5 ook niet het geval was.

 

Vorig artikelApple heeft uitnodigingen verzonden voor evenement op 23 oktober
Volgend artikelDit is de nieuwe HTC J Butterfly

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in