Samsung Galaxy S III ‘sterfprobleem’

De afgelopen weken zijn op het forum van XDA tientallen pagina’s volgeschreven met klachten over de Samsung Galaxy S III. Bijna allemaal gaan ze over het feit dat de S III er zomaar mee ophield. Het toestel reageert nergens meer op, doet niets meer etc.

Gemiddeld stopten de telefoons ermee na 150 tot 200 dagen. En ja, maximaal 200 dagen plezier van je toestel is natuurlijk niet acceptabel, vooral niet wanneer het een duur en goed toestel betreft. Van zo’n toestel als de S III moet je toch kunnen verwachten dat hij (bij normaal gebruik) wel een aantal jaar meegaat. Gelukkig vind Samsung dat ook en zij hebben dit probleem ook erkend.

Dus heeft u een Samsung Galaxy S III gekocht en doet hij opeens niets meer? Reageert hij nergens meer op? Geen paniek, dit probleem valt onder de standaard garantie. Stuur uw toestel op naar Samsung en daar wordt hij vervangen, zonder verdere voorwaarden. Ook wanneer u de S III geroot heeft wordt hij gewoon vervangen.

Maar hoe is het mogelijk dat ‘de smartphone van het jaar’ met zo’n probleem te kampen heeft? Het zou gaan om een probleem met het moederbord. Het moederbord is erg belangrijk in een telefoon, dus wanneer die er mee ophoudt geeft de telefoon er ook de brui aan. Er gaan geruchten dat het NAND geheugen ‘corrupt’ raakt en er uiteindelijk zelfs mee ophoudt.

Misschien denkt u nu: ‘Waarom publiceren jullie nu dit artikel, er is toch geen probleem? Alles wordt toch netjes door Samsung opgelost?’

Ja dat klopt. Het is meer een geruststelling voor S III bezitters die met dit probleem te maken hebben. Nogmaals, raak niet in paniek, u kunt uw S III gewoon opsturen naar Samsung.

Vorig artikelFoto achterkant BlackBerry N Serie uitgelekt
Volgend artikelHuawei Ascend Mate; 6,1” scherm met Full HD resolutie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in