Huawei Ascend Mate; 6,1” scherm met Full HD resolutie

De technologiebeurs CES, daar gaan vele nieuwe wonderen aangekondigd worden. Zo ook de nieuwste Huawei telefoon, die de naam ”Ascend Mate” meekrijgt. De telefoon moet gaan concurreren met de iPhone 5, de Samsung Galaxy S III en Note II. De Ascend Mate wordt uitgerust met een quadcore 1,8 Ghz HiSilicoon K3V3 processor, die op papier dus krachtiger is dan bijvoorbeeld de S III (1,4 Ghz) en de Note II (1,6 Ghz). Daarnaast heeft hij een 4000 mAh batterij, waar de Note II het moet doen met 3100 mAh en de S III slechts met 2100 mAh. Het toestel is net geen centimeter dik. Het toestel gaat draaien op Android, welke versie is nog niet bekend.

Maar dan nu het interessante nieuws; de Ascend Mate heeft een scherm van maar liefst 6,1 inch. De Note II, met een 5,5 inch scherm, wordt dus van zijn troon afgestoten wat betreft grootste smartphone. Deze enorme telefoon (of moeten we toch spreken van een kleine tablet) krijgt daarnaast een full HD scherm, met maar liefst 361 pixels per inch. Ter vergelijking: de S III heeft er 306. Nu zul je bij normaal gebruik geen enorme verschillen ontdekken, maar bij bijvoorbeeld het bekijken van films of foto’s op je telefoon is het allemaal wat scherper.

Volgens Engadget heeft Huawei-topman Richard Yu de telefoon laten zien in een Chinese telecomwinkel in het Chinese Guangzhou. Dit zijn geruchten, dus het is mogelijk dat er nog het een en ander verandert aan het toestel. Volgens bovengenoemde bron wordt de Ascend Mate officieel aangekondigd op de CES in januari.

De officiële aankondiging van de smartphone zou volgen op technologiebeurs CES in januari. Een richtprijs voor Europa is nog niet bekend, al wordt de Ascend Mate in China verkocht voor omgerekend zo’n €360. Als je kijkt naar de specificaties en het enorme scherm is dat natuurlijk een prijsknaller! Daarnaast weten wij ook nog niet of het toestel überhaupt naar Nederland komt. Maar gezien het feit dat Huawei de laatste tijd veel aandacht, tijd en energie steekt in de Europeaanse markt nemen wij aan dat het toestel in ieder geval naar Europa komt.

Daarnaast worden er op de CES beurs nog 2 Huawei toestellen gepresenteerd, de Ascend W1 en de D2. Meer informatie over deze 2 toestellen vind u in het volgende artikel.

 

 

Vorig artikelSamsung Galaxy S III ‘sterfprobleem’
Volgend artikelHuawei Ascend D2 en Ascend W1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in