Nieuwe Samsung phablet op komst; wie weet de Note III?

Volgens de Korea Times werkt Samsung aan een 5,9” telefoon. De telefoon, wat wel eens de opvolger van de Note II zou kunnen zijn, zou volgens de krant ook een Exynos 5 Octa in zich krijgen; Samsungs nieuwste octacore processor, deze telt maar liefst 8 kernen. Of de telefoon een HD of een Full-HD scherm krijgt is nog onduidelijk, maar gezien het feit dat huidige topmodellen Full-HD schermen hebben/krijgen denk ik niet dat Samsung voor een scherm met een minder hoge resolutie kiest.

De telefoon, als je het nog een telefoon kunt noemen, krijgt volgens de bron een 5,9” AMOLED -scherm, maar nog geen flexibele. Een vaak gehoorde naam is ‘phablet’, een kruising tussen een smartphone en een tablet.

Groot, groter, grootst; welkom in de Note-serie

Een 5,9” telefoon zou prima in Samsungs assortiment passen. De Galaxy Note II is met zijn 5,5” scherm voorlopig nog de grootste Samsung telg, maar wie weet komt daar nog dit jaar verandering in. Samsung is namelijk van plan de nieuwste phablet aan het einde van dit jaar aan te kondigen. Kijkend naar de schermgrootte zou dit wel eens de Note III kunnen worden, de S IV wordt immers deze maand officieel aangekondigd en de Note-serie staat bekend om de grote schermen. Zo hebben de Note I en Note II schermen van een respectabele 5,3 en 5,5”. De Note III zou hier met zijn 5,9” dus prima in passen.

Phablets zijn hot!

Samsung is niet de enige fabrikant dat phablets op de markt brengt, zo introduceerde LG onlangs de Optimus G Pro en ZTE de Grand Memo. De Huawei Ascend Mate is met zijn 6,1” voorlopig nog de grootste telefoon op de markt. Ook eerdere toestellen als de Note I & II, de LG Optimus G en de VU zijn erg in trek.

Nogmaals; het is nog niet duidelijk of het hier om de Note III gaat.

Bron: TabletsMagazine

 

Vorig artikelGoogle Maps voor iOS heeft grote update gekregen
Volgend artikelScreenshots Galaxy S4 interface opgedoken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in