Review: Aldi Wolfgang AT-AS53N 5.3-inch smartphone

Inleiding

Met dank aan AT Telecom/ Wolfgang  publiceren wij onze eigen review van de nieuwe Aldi Wolfgang AT-AS53N Phablet, deze smartphone zal vanaf 6 april in de verkoop gaan bij de Aldi voor een bedrag van 279 euro. De smartphone heeft vele hardware en software functies. De smartphone is een phablet; combinatie tussen een smartphone en een tablet en is voorzien van een 5.3-inch scherm. De Wolfgang AT-AS53N beschikt ook over een Cortex A9 dualcore processor en 1GB aan ram. Het 5.3-inch IPS display heeft een resolutie van 960×540 qHD. Net zoals de vorige Aldi smartphone is ook deze smartphone weer voorzien van de dual sim mogelijkheid.

Het toestel draait op Android 4.1 en heeft vele extra software toepassingen, ook op gebied van camera mogelijkheden heeft deze smartphone vele functie’s. Aan de achterzijde is een 8 megapixel camera aanwezig terwijl er aan de voorzijde een krachtige 5-megapixel camera aanwezig is. Het toestel is standaard voorzien van 16GB opslagcapaciteit wat je uiteraard kan uitbreiden doormiddel van een microSD kaartje.

Zoals alle Wolfgang smartphones is ook deze smartphone voorzien van een dual-sim mogelijkheid, hierdoor kan je 2 simkaarten afhankelijk van elkaar kan gebruiken, dit is erg handig voor mensen die een zakelijk en privénummer in één toestel willen combineren. Alle telefoons uit de Wolfgang serie beschikken over de dual sim mogelijkheid. Vanaf zaterdag 26 april is het toestel verkrijgbaar voor een bedrag van 279 euro, de smartphone gaat voornamelijk de concurrentie aan met de Galaxy Note en wellicht de Note 2, ook Huawei staat momenteel bekend om de zogenaamde phablets. Vooral de prijs van 279 maakt het toestel zeer interessant

De Wolfgang AT-AS53N smartphone draait op Android 4.1 met een aantal zeer interessante software functionaliteiten, wij zullen enkele software functies ook uitgebreid beschrijven in de review. Een zeer groot plus punt van de Wolfgang smartphone is dat Android bijna kaal wordt afgeleverd zonder eigen skin. Extra software zie je vaak bij de populaire smartphones van HTC en Samsung met HTC Sense en TouchWiz. Een stock Android versie is daarom ook zeker een voordeel aangezien je dan zelf kan bepalen welke programma’s en tools je er op wil hebben.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS53N

[alert type=”info”]Vragen over het toestel? Het forum kan je via de volgende pagina bekijken: Klik[/alert]

 

Vorig artikel‘Android 4.2 voor HTC One X(+) komt deze zomer’
Volgend artikelUpdate: ‘HTC Sense 5 komt naar One X & One X+’

29 REACTIES

  1. Microfoonfunctie van Skype doet ’t niet meer. Beeld en geluid van gesprekspartner zijn prima. Bij geluidstest volgt de bekende bromtoon. Voorheen werkte Skype uitstekend. Wat is er gebeurd? Mij wordt verteld een oude versie van Skype te installeren. Weet iemand welke versie dat is?

    • Sinds een automatisch Skype upgrade deed Skype bij mij het ook niet.
      Ik had Skype van mijn phone afgehaald en opnieuw gedownload.
      Jammer precies het zelfde probleem.
      Kan iemand Henk en mij helpen

  2. Hallo,

    Zit er nu wel of niet een extra beschermlaag op het toestel geplakt? Ik zie n.l. wel bubbeltjes her en der maar durf vooralsnog niet verder te kijken (Afhalen…?)

    Met dank

  3. Ik heb Wolfgang telefoon ongeveer 2 maanden in gebruik en nog geen min punten
    kunnen ontdekken , batterij houdt het langer vol dan Samsung je moet wel onnodige
    dingen zoals gps , blue tooth uitzetten ,grootte van toestel wend gauw en de pen
    ligt thuis .TOP TOESTEL.

  4. Hallo ,
    Wie kan mij helpen, ik heb net een 2de Aldi telefoon gekocht , de eerste was in de toilet gevallen, hoe erg kun je het hebben en ik heb nu een probleem dat hij beide simkaarten niet herkent. Ik heb ze er goed in gedaan. Wie heeft een oplossing. Het is de laatste ( groot scherm ) versie.

  5. Ik gebruik deze telefoon nu een aantal weken en hij bevalt prima. Aanvankelijk vond ik hem wat groot maar dat went snel. De stylus aan de buitenkant van de hoesje is wat knullig, maar de stylus gebruik ik niet meer dus ook opgelost.

    Functioneel werkt hij prima en gebrek aan ervaring met Android is voor mij geen hindernis gebleken.

    Enige probleem dat ik heb is synchroniseren met outlook. Dat probeer ik met myphone explorer maar dat werkt enkel via wireless en niet via bluetooth of usb. Voor usb heb ik de ADB nodig die ondersteund wordt door Wolfgang en die heb ik nog niet gevonden. Dus ik houd me aanbevolen.
    Via bluetooth herkent mijn laptop hem niet en als ik handmatig pair vanaf de Wolfgang blijft de pairing niet bestaan en geeft hij een foutmelding… Maar goed, ik kan synchen via wireless dus ik ga rustig verder zoeken.

  6. Erg jammer dat Skype vooralsnog niet mogelijk is op dit toestel. De front camera maakt het toestel namelijk erg geschikt voor deze dienst.

      • Ik ben benieuwd of skype werkend te krijgen is, dit maakt het toestel voor mij compleet maar ik heb het zelf ook nog niet werkend gekregen …

        • Hoi mag ik vragen hoe je het werkend heb gekregen?
          Ik heb al een skype account de app kan ik downloaden maar zodra ik inlog loop toestel vast en kan ik niks meer. Ik kan dus wel naar mijn persoonlijke skype pagina maar echt skypen gaat niet. Videobellen gewoon wel trouwens
          Gr Corine

          • ik heb het zelfde probleem ik kan inloggen maar hier houd het bij op de app komt niet verder als aanmelden heb meerdere keren herdownload en telefoon herstart.

        • Vraag betreffende de Wolgang AT53N :
          Ook ik trabbels met Skype, voor 99% oké een ding audio van mij is ruis bij tegen station..
          Dus video in&uit werkt en spraak van mijn tegen station ook prima..
          Ook na melding betreffen prgr ATupdate_53N_130403-001te install ,
          geen verbetering..
          Ook Div keren opnieuw geinstall ook op nieuw opstarten enz..
          Wie kan mij helpen een oplossing te melden, van hoe of wat ik foet doet.
          Graag reactie geluckie@gmail.com

  7. Heeft iemand de naam van de Chinese equivalent van dit toestel (Amoi misschien)? I.v.m. het bestellen van accessoires voor deze mobiel.

  8. Ik heb hem zaterdag gekocht en ga hem morgen weer terugbrengen. Hij werkt gewoon niet goed. Zowel WiFi, GPS als Bleutooth vallen continu weg (ook als je niet in de energy save modus bent). En dat is niet werkbaar. Daar hebben meer mensen last van begrijp ik inmiddels dus is gewoon een fout in het antenne systeem of in de aansturing daarvan.

  9. Hiervoor had ik een Note, aangezien deze defect is heb ik de Wolfgang aangeschaft. Verschil tussen de twee is nauwelijks merkbaar. De Wolfgang heeft ook nog vele extra functies waaronder de USB host functie

  10. Vanmorgen de telefoon weten te bemachtigen bij Aldi. Er waren er zoals al aangegeven werd op diverse forums weinig beschikbaar, slechts 7 stuks bij de lokale Aldi dus met 10 minuten was alles verkocht. Eerste indruk; mooi toestel qua opties, werkt erg gemakkelijk, reageert snel, heerlijk groot scherm, goede camera. Matige kwaliteit hoesje wat er overigs wel standaard bij zit. Maar ik ben er blij mee na overgang van iPhone 3GS. Op marktplaats werden er een aantal aangeboden(voor 50€ meer!).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in