‘Volledige specificaties Samsung Galaxy Tab 3 gelekt’

De geruchten over de Samsung Galaxy Tab 3 Plus gaan al maanden rond, maar volledige specificaties zijn we nog niet tegengekomen. Tot vandaag, althans dat beweert Techblog. Zij zeggen deze week de volledige specificaties van de tablet in handen te hebben gekregen. Maar dat is nog niet alles, volgens de bron zijn ook de prijzen bekend. Benieuwd? Lees dan verder!

Samsung-Galaxy-Tab-3-revealed-2

Specificaties; een soort Nexus 10?

Toen ik de specificaties voor het eerst las dacht ik meteen aan de Google Nexus 10, deze high-end tablet is ook geproduceerd door Samsung. De Tab 3 Plus komt aardig in de buurt van de Nexus 10, op de processor en hetgene wat de Nexus-serie zo bijzonder maakt; stock Android. De specificaties van de Tab 3 Plus liegen er niet om, zo zou hij een 10.1” scherm krijgen met een resolutie van 2.560×1.600 pixels en 2GB aan werkgeheugen. De processor is een Samsung Exynos 5 Dual; een dualcore processor geklokt op 1,7Ghz. Als GPU treffen we een Mali-T604 aan en ook Bluetooth 4.0 en een Micro-SD kaart lezer ontbreken niet. Aan de voorzijde vinden we een 1.9MP camera, aan de achterzijde zit er ook een, deze schiet kiekjes in 5MP.

Tevens beschikt de Tab 3 Plus over een Micro-USB poort en een stevige 9000 mAh batterij. De tablet weegt 583 gram en draait op Android 4.2 Jelly Bean met daaroverheen de nieuwste versie van Samsung’s TouchWiz interface. Er komen verschillende versies van de Samsung Galaxy Tab 3 Plus, variërend in opslaggeheugen en verbindingen.

Prijzen; 499 tot 779 euro

De Samsung Galaxy Tab 3 Plus komt in 6 versies uit, de LTE versie beschikt ook over 3G. De prijzen zijn omgerekend vanuit het Bulgaars.

~ Samsung Galaxy Tab 3 Plus (16GB, WiFi) : €499,-

~ Samsung Galaxy Tab 3 Plus (32GB, WiFi) : €549,-

~ Samsung Galaxy Tab 3 Plus (64GB, WiFi) : €639,-

~ Samsung Galaxy Tab 3 Plus (16GB, LTE) : €639,-

~ Samsung Galaxy Tab 3 Plus (32GB, LTE) : €679,-

~ Samsung Galaxy Tab 3 Plus (64GB, LTE) : €779,-

Nog meer tablets?

Wanneer Samsung de Samsung Galaxy Tab 3 Plus gaat aankondigen is nog niet bekend, de geruchten spreken elkaar nogal tegen. De een spreekt van een lancering in mei, de ander in juni, maar er zijn ook bronnen die zeggen dat Samsung de tablet pas in september gaat presenteren. Alle geruchten spreken trouwens wel over meerdere nieuwe tablets, de Galaxy Tab 3 serie. Deze tablets, waarschijnlijk een 7 inch en 10 inch model, zullen samen met de Tab 3 Plus worden gelanceerd. Deze zullen qua specificaties echter kunnen niet tippen aan de Plus, ze zouden het moeten doen met een minder krachtigere processor en een lagere schermresolutie.

Meer informatie

Als er meer informatie komt over de Samsung Galaxy Tab 3 (Plus)-serie dan zullen wij dat natuurlijk zo snel mogelijk melden.

 

Vorig artikelDDos-aanval KLM voorbij
Volgend artikelHTC breidt portfolio uit met de Desire L

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in