LG Optimus F5 binnenkort in de Nederlandse winkels

LG brengt mogelijk volgende maand al een nieuw toestel naar Nederland, eerder werd gesproken over een lancering in juni. Vanaf maandag ligt de LG Optimus F5 al in de Franse schappen. Het toestel beschikt onder andere over een 4,3” scherm, een dualcore processor en 4G-ondersteuning.

38b1LG-Optimus-F5

Frankrijk; eerder te koop, maar nog geen prijs

Toen het toestel gepresenteerd werd sprak LG over een Nederlandse lancering in juni, dit wordt echter naar voren geschoven. In Frankrijk kunnen mensen de Optimus F5 al vanaf 29 april kopen. Nederland en Frankrijk zullen één van de eerste landen zijn waar het toestel te koop is, daarna volgen andere Europese landen en werelddelen. Een prijs voor de Optimus F5 heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt, en ook Franse webwinkels hebben nog geen prijs voor het toestel op hun websites gezet.

Specificaties; betaalbaar 4G-toestel

De Optimus F5 is qua specificaties niet erg indrukwekkend; het toestel heeft een 4,3”-scherm, een 1,2Ghz dualcore processor, 8GB intern geheugen en 1GB werkgeheugen. Verder beschikt de telefoon over een 5MP camera, een micro-SD slot en een 2150mAh accu. Geen concurrentie voor vlaggenschepen als de HTC One of Xperia Z dus, maar de prijs zal ook lager uitvallen als die van de bovengenoemde toestellen. Iets wat de F5 wel bijzonder maakt is de 4G-ondersteuning. In Nederland wordt het 4G momenteel stapje voor stapje uitgerold en wanneer de F5 beschikbaar komt in ons land kunnen kopers met een 4G-abonnement er direct gebruik van maken. Helaas in beperkte mate; voorlopig alleen via het KPN-netwerk in Amsterdam en Den Haag. De verwachting is dat dit jaar in meerdere plaatsen ondersteuning is.

Optimus G

Een prijs is er dus nog niet, maar het ligt voor de hand dat de Optimus F5 goedkoper gaat worden als het paradepaardje van LG; de Optimus G. Dit toestel is nog niet zo lang verkrijgbaar in Nederland en heeft een adviesprijs van 549 euro. De G heeft onder andere een quadcore processor, een beter scherm een 13MP camera.

 

Vorig artikelScreenshots Build 9385 Windows 8.1 uitgelekt
Volgend artikel‘Google presenteert volgende maand Android 4.3’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in