‘Sony komt met Xperia A’

 

Deze week gaat Sony diverse nieuwe smartphones lanceren, deze komen uit in de Xperia-lijn en worden in Japan gepresenteerd. Vandaag zijn er foto’s opgedoken van een onbekend toestel, deze lijkt qua uiterlijk erg op het vlaggenschip van Sony, de Xperia Z.

Specificaties; de Z, maar dan wat anders

Het nieuwe toestel draagt de naam Xperia A en onderscheidt zich van de Z met enkele features, zo is de achterkant niet van glas maar van plastic en is de batterij verwisselbaar. Dit is niet mogelijk bij de Xperia Z. De telefoon 7,9 mm dik en weegt 146 gram. De opvallende aan- en uitknop die we vinden op de Xperia Z zit ook op de Xperia A; de meningen zijn verdeeld. Sommigen vinden het een pukkel, anderen een design-element. Verdere specificaties zijn gelijk aan de Xperia Z en dus indrukwekkend. In de A vinden we 16GB intern geheugen, 2GB werkgeheugen, een 13MP camera met Sony’s Exmor RS aan de achterzijde, een 2,2MP camera aan de voorzijde en een 5” Full-HD scherm. Opvallend is dat de achterkant van het toestel van plastic is en niet van glas zoals bij de Z. Ook is het mogelijk de batterij te verwisselen, bij de Z heb je die mogelijkheid niet. Of de Xperia A net als de Z waterdicht is weten we nog niet.

Processor; verbetering

De A zou over een andere processor als de Z beschikken, waar de laatstgenoemde een Snapdragon S4 Pro (1,5Ghz quadcore) heeft zou de A een Snapdragon 600 krijgen, deze is sneller als de S4 Pro. De 600 is te vinden in onder andere de HTC One (1,7Ghz) en de Samsung Galaxy S4 (1,9Ghz).

Als er meer informatie over de Sony Xperia A is melden wij dat natuurlijk zo snel mogelijk.

sony-xperia

Vorig artikel‘Sense 5.1 en Android 4.2.2 gelekt op HTC Butterfly’
Volgend artikelNieuwe Firefox voor Windows 8 komt half november

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in