Review: Medion S10333 (MD98828) tablet

Software

De Medion tablet draait op Android 4.4 KitKat, helaas nog niet de laatste Android 5.0 update. Op dit moment gaat de uitrol van Android 5.0 Lollipop gefaseerd waardoor pas een klein deel de update heeft ontvangen naar Android 5.0. Of de Medion S10333 tablet ook de update naar Android 5.0 Lollipop zal gaan ontvangen is nog onduidelijk.

DSC_0610

Medion heeft de tablet uitgerust met Android 4.4 KitKat welke een licentie heeft van Google, hierdoor is er toegang aanwezig tot de Play Store en zijn de Google apps standaard aanwezig op de tablet. Medion heeft de tablet voorzien van een standaard launcher welke wordt gebruikt bij Android 4.4. Wel heeft Medion een aantal apps voorgeinstalleerd welke je natuurlijk altijd kan verwijderen.

De volgende apps zijn meegeleverd:

  • Bestandsverkeer
  • Audiospeler
  • Remote Control
  • Instellingen en FAQ

De bloatware valt dus reuze mee, er is geen zware skin aanwezig zoals de TouchWiz van Samsung hierdoor werkt de tablet een stuk sneller omdat er een stock rom aanwezig is. Android 4.4 is al enige tijd oud en de opvolger Android 5.0 heeft een aantal flinke verbeteringen toegevoegd waaronder het Material Design ontwerp.

Android 4.4

Android 4.4 heeft wel een aantal duidelijke visuele aanpassingen gekregen, alsook enkele technische verbeteringen. Android 4.4 is minder zwaar dan de voorgaande versies, hierdoor worden de prestaties verbeterd, vooral voor tablets en smartphones met 512MB aan RAM is het goed merkbaar. Ook werken apps die veel gebruikmaken van een zogenaamde WebView scherm waarin een webpagina wordt geladen- veel sneller.

Een andere grote verbetering in Android 4.4 is de Chromium browserengine. Door deze toepassing zijn de technieken welke normaal zijn verwerkt in de Chrome browser aanwezig in de Chrome browser. Apps die veel gebruikmaken van een zogenaamd WebView-element zijn sinds Android 4.4 een stuk sneller.

Qua prestaties doet de software het goed, de interface voel goed en degelijk aan en qua mogelijkheden zijn alle standaard Google functionaliteiten aanwezig.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Medion S10333 tablet:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De tablet
Pagina 3: De review
Pagina 4: Hardware
Pagina 5: Software
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Bouwkwaliteit
8
Mogelijkheden
8
Software
8
Prijs/ Kwaliteit
9
Vorig artikelReview: SeQurecam PNP125
Volgend artikelWinter Zonnewende als Google Doodle
review-medion-s10333-md98828-tabletDe Medion Lifetab S10333 is een prima tablet welke is voorzien van een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Er zijn enkele min-punten maar over het algemeen een zeer goede en degelijke tablet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in