Nieuwe technologie maakt de iPad 3 veel sneller

Apple heeft afgelopen week 4 patenten vastgelegt die wijzen op een nieuwe processor technologie in de iPad 3 en in de iPhone 5. De chips zouden parallel werken wat flinke extra snelheden kan opleveren.

De nieuwe mobiele processor, ook wel de ´macroscalaire´ processor genoemd, werkt volgens deskundigen sneller en zuiniger. De chip (processor) werkt als een pijplijn. Wanneer de eerste actie in de pijplijn is uitgevoerd, staat de volgende alweer klaar. Ook worden er extra snelheden gecreëerd door het kleiner maken van deze pijpjes waardoor er plaats overblijft voor meer.Vergeet niet dat het hier om ´miljoenen´ van dit soort pijpen kan gaan. Dit aantal kan dus flink stijgen waardoor de huidige snelheid wel tot 20% kan worden opgeschroefd.

De nieuwe chips worden naar verwachting in de iPhone 5 en in de iPad 3 geïntegreerd. Ook is het goed mogelijk dat Apple deze chips pas in de iPad 4 toepast door een tekort aan tijd. Als de nieuwe chips dusdanig beter worden is het tevens ook goed mogelijk dat Apple er de ‘A6′ processor van maakt. Het moet hier dan wel om een flinke snelheid verbetering gaan.

Vorig artikeliPad 3 release is op 9 maart
Volgend artikelUitgelekte foto’s bevestigen snellere iPad 3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in