BitConnect sluit leen- en handelsplatform

BitConnect, een platform waar je kunt investeren in bitcoin, gaat sluiten. Zo heeft het bedrijf laten weten in een blogbericht. Het bedrijf blijft zelf wel bestaan als een wallet en als platform voor het nieuws en de onderwijsdoelen. 

BitConnect sluit platform

BitConnect heeft laten weten dat het platform voor het lenen per direct wordt gesloten. Alle uitstaande leningen worden kwijtgescholden. Al het geld dat je geleend had, wordt overgezet naar je wallet. De BitConnect-valuta kan je op ieder moment nog altijd opnemen.

Door het nieuws is de BitConnect munt wel flink gedaald. Van 425 dollar 10 dagen geleden naar 20 dollar. Volgens Bitconnect heeft het zijn diensten moeten staken door ‘slechte publiciteit’. De afgelopen maanden is er al veelvoudig gewaarschuwd over de situatie rondom BitConnect. Onder andere Britse en Amerikaanse toezichthouders hebben een eis opgelegd dat het bedrijf moet stoppen met de diensten. Ook de dreiging van de toezichthouders speelde mee in het besluit om te stoppen met het platform.

Begin januari was de munt zelfs 450 dollar waard, vandaag daalde de prijs tot onder de 10 dollar. Een flink verlies. Op veel fora en social media is er momenteel veel kritiek. Helemaal verdwijnen zal het bedrijf niet doen. BitConnect meldt dat het blijft bestaan.

Opzoek naar drie coins met een goede toekomst voor 2018? Bekijk de drie favorieten van Technieuws.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here