OnePlus 6T Review: Een verbetering op het eerdere succes

Scherm en behuizing

De grootste vernieuwing aan de OnePlus 6T is de Screen Unlock functionaliteit, dit is een vingerafdrukscanner onder het scherm. De fysieke knop heeft plaats gemaakt voor een aantal sensoren tussen de glazen laag van het scherm en het touchscreen. Hierdoor is er aan de onderkant een scanner aanwezig onder het scherm waarmee je het scherm kan ontgrendelen.

Vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner in het scherm is niet de enige wijziging aan het design ten opzichten van de eerste OnePlus 6T. De notch aan de bovenkant van het scherm is ook een stuk kleiner. Op de OnePlus 6T is er een waterdruppel notch te vinden met genoeg ruimte voor de selfiecamera. Bij de OnePlus 6 waren de speakers en sensoren nog aanwezig in de notch, maar deze zijn nu naar de bovenkant verplaatst van het toestel. Bij dagelijks gebruik merk je na een tijd weinig van de notch, vooral omdat de notch erg klein is ten opzichten van de notch bij de OnePlus 6T.

Het scherm is van een behoorlijk groot formaat, en iets groter ten opzichten van de OnePlus 6. Het gaat hierbij om een 6,41-inch scherm met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels.

Groter scherm met Full HD resolutie

Het display werkt verder prima in de praktijk. OnePlus maakt gebruik van een amoled-paneel. In vergelijking met de smartphones bij de concurrentie is de smartphone voorzien van een hogere resolutie. Het gaat hierbij om een Full-HD resolutie. Een groot voordeel van de lagere resolutie is het voordeel in de accuduur.

Behuizing

Het design van de OnePlus 6T is niet veel aangepast ten opzichten van de OnePlus 6. Opnieuw is er een glazen behuizing te vinden en zijn er twee verschillende varianten, waaronder glanzend zwart en matzwart. De matzwarte variant heeft als voordeel dat vingerafdrukken en vlekken minder zichtbaar zijn, ten opzichten van de glanzende variant. Nog altijd is de functie voor het draadloos laden niet aanwezig bij de smartphone.

De smartphone is met een dikte van 8,2mm iets dikker in vergelijking met de OnePlus 6 (7,75mm). Dit zien we ook terug in het gewicht, de OnePlus 6 is 177gram terwijl de nieuwere OnePlus 6T 185gram weegt.

Hoofdtelefoonaansluiting

OnePlus heeft het behoorlijk lang uitgesteld, maar de hoofdtelefoonaansluiting is verdwenen bij de OnePlus 6T. De ruimte welke de poort in neemt is onder andere gebruikt voor de Screen Unlock functie en de grotere accu. Hierdoor is de consument aangewezen op de meegeleverde adapter of een headset welke draadloos werkt.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus 6T smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: Scherm en behuizing
Pagina 3: Camera’s
Pagina 4: Hardware
Pagina 5: Software en accuduur
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Scherm
9.4
Batterij
8.7
Camera
9
Performance
9.5
Design
9.5
Software
10
Vorig artikel‘Nieuwe iPad Mini verschijnt waarschijnlijk in de eerste helft van 2019’
Volgend artikelOnderzoek: Google heeft de slimste spraakassistent
oneplus-6t-review-een-verbeteringen-op-het-eerdere-succesOnePlus heeft met de OnePlus 6T een prima smartphone op de markt gebracht, als een waardige opvolger van de OnePlus 6. De smartphone is voorzien van veel nieuwe ontwikkelingen en heeft nog altijd een interessante adviesprijs in vergelijking met de concurrentie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in