Blackberry software is het veiligst

Van alle besturingssystemen voor moderne smartphones, is die van BlackBerry-toestellen het veiligst. Dat blijkt uit een test van beveiligingsbedrijf Trend Micro. BlackBerry 7 doorstond als beste de batterij aan tests van het bedrijf en kreeg uiteindelijk een gemiddelde score van 2,89. Vooral de ingebouwde ‘firewall’ scoorde goed. Deze maakt het voor kwaadwillenden lastig om toegang te krijgen tot het apparaat. Ook stelt de software de gebruiker in staat om op afstand het toestel te besturen en zo nodig te wissen.

Het systeem van de iPhone, iOS, wist de tweede plek te veroveren in de test. De score was wel een stuk lager: een gemiddelde van 1,70. De telefoon van Apple scoorde het beste op ingebouwde beveiliging. Dat wil zeggen dat het uitvoeren van kwaadaardige software op het apparaat lastig is.

Android 2.3, ook wel Gingerbread genaamd, scoorde het slechtst in de test. Het sterkste punt van de software blijkt namelijk ook zijn grootste zwakte te zijn: de mogelijkheid om vrijwel alles aan het systeem aan te passen. Apps kunnen namelijk relatief veel dingen veranderen, een eigenschap dat door kwaadaardige apps misbruikt kan worden. Dit leverde Android in de test van Trend Micro een gemiddelde score van 1,37 op.

 

 

Vorig artikelPrototype eerste Mac te koop op ebay
Volgend artikelFirefox het meest zuinig met computergeheugen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in