Review: Qnap TS-469L NAS

Qnap TS469L

De Qnap 469L NAS beschikt over een verbeterde Intel Atom Dual Core 2,13Ghz processor. Deze processor is een stuk sneller in vergelijking met de Qnap TS269L welke beschikt over een dual core processor van 1.86Ghz. De Qnap 469L beschikt standaard over 1GB DDR3 RAM wat je maximaal kan uitbreiden tot 4GB intern geheugen. Er zijn vier hot-swap bays aanwezig waarin je maximaal 16TB aan opslag in kan monteren. Maximaal 4TB per bay. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om minder schijven te monteren. Voor een RAID opstelling heb je minimaal twee schijven nodig zodat je deze in bijvoorbeeld mirror kan zetten. Naast deze raid functionaliteit heeft de NAS ook de mogelijkheid tot onderstaande RAID functie’s:

  • Raid 0,
  • Raid 1,
  • Raid 5,
  • Raid 6,
  • Raid 10,
  • JBOD,
  • RAID

De schijven intern zijn gekoppeld doormiddel van een SATA 300 controller, helaas is dit nog geen SATA 600 controller waardoor je niet het maximale uit de schijf prestatie’s kan halen. Vaak is een SATA 600 controller niet nodig omdat de netwerk snelheden deze schrijf snelheid via het netwerk niet aan kunnen. Maar met de steeds snellere netwerk standaarden en kabels was een SATA 600 controller geen slecht idee.

Tijdens onze test hebben wij de RAID 1 opstelling gebruikt. In dat geval dupliceert het apparaat de eerste schijf op het tweede exemplaar. Mocht een van de schijven uitvallen, dan heb je nog een back-up. Je kunt er ook voor kiezen om de schijven alleen als opslag en niet als back-up te gebruiken. Hierdoor heb je als risico mochten de schijven uitvallen dat je waarschijnlijk data kwijt ben. Ook hebben wij een externe hardeschijf gekoppeld waarop de data staat, zo ben je er zeker van dat de data veilig blijft bij het uitvallen crashen van het system of van de hardeschijven.

Accessoires

De NAS wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder:

  • Handleidingen
  • Setup cd
  • 2x Netwerk kabel
  • Montage materiaal
  • Voedingskabel

Wij kregen de Qnap met volledige accessoires uitgeleverd waaronder de optionele afstandsbediening voor de Qnap 469L, deze afstandsbediening is voornamelijk geschikt voor de media functie’s zoals de HD Media player.

Design

Het design van de Qnap TS469L heeft veel weg van de 269L. Het materiaal gebruik is goed benut en doormiddel van de aluminium behuizing voelt de NAS stevig aan. De QNAP NAS beschikt over een slim en klein design waardoor de NAS erg compact is gebleven, de voorkant van de NAS is uitgerust met een plastic front panel. Aan de voorkant zijn een aantal aansluiting zichtbaar waaronder de vier led lichtjes welke een aantal onderdelen aangeven, de leds tonen informatie over de schijven, nas gebruik en lan status. Ook zijn er vier leds aanwezig voor de hdd status.

Qnap-2

Verder beschikt de NAS aan de voorzijde over diverse aansluitingen waaronder een power knop en copy button. Ook is er een USB 2.0 poort aanwezig waarmee je bestanden snel en gemakkelijk kan kopiëren doormiddel van de copy knop, zo kan je bijvoorbeeld snel foto’s van je camera backupen naar de NAS doormiddel van de copy button aan de voorzijde.

Meer informatie over de aansluitingen en het design op de volgende pagina’s van de review.

Specificaties

In onderstaande tabel zijn de belangrijkste specificaties zichtbaar van de Qnap NAS. Op de website van Qnap zijn meer details en product gegevens beschikbaar van de Qnap TS-469L Nas.

Product specificaties:
Fabrikant/ MerkQnap
Product TS-469L
Aantal slots voor harde schijven4
Geschikt voor harde schijf3,5-inch, 2.5-inch
AansluitingS-ATA 3, S-ATA 6
Processor & Geheugen:
Processor / chipsetIntel Atom 1.86 Ghz Dual Core
ProcessorIntel Atom
Processorsnelheid2,13GHz
Intern RAM-geheugen1024 DDRIII RAM
Connectiviteit:
Ethernet 1000Mbit/s aansluiting2
iSCSI ondersteuningJa
USB2.0 en 3.0
Aantal USB poorten7 poorten
eSATA aansluiting2
RAID0, 1, 5, 6, 10, JBOD, RAID
HDMI aansluiting1
Maximaal opslagcapaciteit16TB

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-469L

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Applicaties
Pagina 7: Benchmark en prestatie’s
Pagina 8: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelSpecificaties LG G Flex uitgelekt in benchmark test
Volgend artikelVeel klachten over Samsung Galaxy Gear

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in