Review: Qnap TS-469L NAS

Conclusie

Qnap heeft met de TS-469L een prima nas op de markt gebracht welke voornamelijk gericht is voor thuis gebruik met vele multimedia toepassingen. Aangezien er een prima backup systeem aanwezig is, kan de NAS ook prima gebruikt worden voor het MKB. Vooral door de aanwezigheid van HD station heeft deze NAS veel mogelijkheden om multimedia gebied. HD station heeft ondersteuning voor XBMC, in combinatie met de optionele afstandbediening is deze NAS perfect geschikt als XBMC systeem. Ook kan je er voor kiezen om doormiddel van een kleine pc de XBMC omgeving te laden op de tv waardoor de data vanaf de nas wordt gesync naar de pc welke aan de tv hangt.

Ook zijn er een aantal verbeter/ min punten aanwezig waaronder het gemis van een USB 3.0 aansluiting aan de voorkant, momenteel is er alleen een USB 2.0 aansluiting aanwezig. Met de komst van steeds meer USB 3.0 apparaten is dit vrij onhandig.

DSC_0167

Qnap-2

Software

Het grootste plus punt zijn toch de vele software functie’s welke standaard aanwezig zijn in de firmware van QNAP, vooral de functie HD Station is erg interessant als je de NAS wil gebruiken als Media center voor op een TV of scherm met HDMI aansluiting, helaas is deze mogelijkheid alleen toegankelijk met een HDMI connectie, het is jammer dat er geen draadloze streaming functie aanwezig is waardoor je XBMC kan streamen naar de PC via internet.

De mogelijkheid tot de QPKG store is ook erg makkelijk, hierdoor heb je de mogelijkheid om nog vele applicatie’s te installeren waaronder bijvoorbeeld: Asterisk, DJ Station, EyeOS, Gallery, GLPI, IceStation, Joomla, MLDonkey, NZBGet, phpMyAdmin, Piwik, PLex Media Server, PS3 Media server, Python, QAirplay, SABnzbdplus, Squid, Surveillance station Pro, TV Station, Twonky, WordPress, XMail en nog vele applicatie’s kortom voldoende mogelijkheden.

Ook een sterk plus punt is de mogelijkheid om de bijbehorende afstandsbediening te gebruiken voor bijvoorbeeld enkele multimedia toepassingen zoals XBMC, de afstandsbediening is niet meegeleverd en moet je er los bij kopen, ook is er een mogelijkheid om een draadloos toetsenbord + muis te gebruiken, kijk hiervoor wel op de compatibiliteit lijst zodat je zeker weet dat de draadloze combinatie geschikt is voor de NAS. De interface van het apparaat is geschikt voor de beginner zonder weinig kennis van IT, wel heb je voor sommige functie’s IT Kennis nodig waaronder de instellingen van RAID/ Opslag beheer en de netwerk trunk functie

Sterke punten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Processor
  • Mogelijkheid tot ram upgrade
  • Performance
  • Vele connectiviteit aansluitingen
  • Interface
  • Uitgebreid software pakket
  • Apps voor smartphones
  • Gebruiksgemak

Verbeter punten

  • Vrij duur in vergelijking met concurrentie
  • HD Station alleen toegankelijk via HDMI
  • Geen USB 3.0 aan de voorkant

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-469L

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Applicaties
Pagina 7: Benchmark en prestatie’s
Pagina 8: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelSpecificaties LG G Flex uitgelekt in benchmark test
Volgend artikelVeel klachten over Samsung Galaxy Gear

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in