Review: Qnap TS-469L NAS

Qnap is een bekende op gebied van storage opslag en nas systemen, er zijn nas systemen voor thuisgebruik tot high end MKB. De TS469L past goed in de categorie Thuis en Kantoor.  De Nas systemen van Qnap zijn uitgerust met een eigen software pakket en er zijn erg veel functies aanwezig, zo is er ook een Android en iPhone app om de Nas te beheren of om er natuurlijk data op te zetten.

DSC_0167

Het operating system van de Qnap is gebaseerd op een Embedded Linux versie, in de review zullen wij uitgebreid de functies en mogelijkheden bespreken van de Nas maar natuurlijk ook de prestaties en performance aangezien dit natuurlijk een van de belangrijkste functies is van een Nas. Qnap heeft een groot team aan ontwikkelaars waardoor er steeds flinke verbeteringen toegevoegd worden aan de Qnap systemen.

De Qnap TS469L Nas

De TS469L is een Nas voor thuisgebruik en kantoor, welke is voorzien van een aantal krachtige functie’s welke wij uiteraard later in de review zullen bespreken. De Nas beschikt over vier rekken waarin een harde schijf bevestigd kan worden. De NAS beschikt over een Intel Atom Dual Core 2,13Ghz processor, welke voldoende power heeft om diverse media functionaliteiten en server functionaliteiten goed te laten draaien. Standaard is er 1GB DDR3 ram aanwezig wat je kan uitbreiden tot maximaal 3GB DDR3. Ten opzichten van de concurrentie beschikt deze NAS intern over vele specificatie’s en ook voldoende snelheid. Een Atom Processor is namelijk voldoende voor een nas systeem, de mogelijkheid tot uitbreiding naar 3GB DDR3 RAM is wel een goede mogelijkheid waardoor je de NAS altijd nog kan uitbreiden.

Qnap-1

Qnap-2

De software functies van de NAS zijn erg uitgebreid aangezien het uitgebreide QNAP Firmware voldoende mogelijkheden heeft waaronder: uitgebreide toegang op afstand tot bestanden, foto’s, muziek en video, een doordachte downloadserver en eenvoudige toegang via mobiele apparaten. Meer informatie over de software functies zullen we uiteraard later in de review bespreken. Deze NAS is qua software geschikt voor virtualization en clustering en heeft onder andere ondersteuning voor VMware vSphere, Citrix XenServer, Windows Server 2008 R2 Hyper V. Tijdens deze review zullen wij de multi media functionaliteiten zoals de HD station uitgebreid beschrijven.

Voor onze test gebruiken wij de laatste versie van de Qnap firmware namelijk versie 4. Deze versie heeft ten opzichten van de vorige versies vele nieuwe mogelijkheden waaronder een compleet vernieuwde interface en besturing via de mobiele apps voor Android en iOS.

Afbeeldingen Qnap TS-469L

Diverse algemene afbeeldingen van de Qnap 469l, meer afbeeldingen zijn te vinden op de volgende pagina’s van de review.

Beschikbaarheid

De Qnap TS469L wordt momenteel verkocht voor gemiddeld 530 euro, in vergelijking met de concurrentie redelijk duur. Maar Qnap heeft ten opzichten van de concurrentie een zeer sterk OS welke over vele functies beschikt. Meer informatie over de NAS zullen we beschrijven op de volgende pagina’s van de review.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-469L

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Applicaties
Pagina 7: Benchmark en prestatie’s
Pagina 8: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelSpecificaties LG G Flex uitgelekt in benchmark test
Volgend artikelVeel klachten over Samsung Galaxy Gear

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in